dimarts, 10 de novembre del 2009

Augmenten les inversions a l'Ebre

Els pressupostos de la Generalitat per al 2010 augmenten en un 39% les inversions a les Terres de l'Ebre

Els diputats del PSC de l'Ebre valoren positivament aquest increment i l'aposta per la cohesió social i la recuperació econòmica

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, va presentar divendres els pressupotos de la Generalitat de Catalunya per a l 'any 2010 que tenen com a eixos prioritaris garantir la cohesió social en temps de crisi i impulsar les mesures necessàries per reactivar l'economia. D'aquesta manera, la despesa social representa un 54,7% del total del pressupost, 1,2 punts més que l'any passat. Es destinaran 506 milions d'euros addicionals a les polítiques de salut i 281 milions extres a les d'educació. Els recursos destinats a la protecció social dels sectors més vulnerables creixen en 503,4 milions d'euros, 392,7 dels quals es destinaran a l'aplicació de la Llei de dependència. El segon gran eix de despesa inclou totes aquelles mesures destinades a reactivar l'activitat econòmica: es destinaran 121 milions d'euros addicionals als plans d'ocupació i la inversió pública es consolida com un element dinamitzador de l'economia i es manté en màxims històrics amb 6.177 milions d'euros. També es preveu una injecció suplementària de 406,9 milions per als instruments adreçats a facilitar el finançament a les empreses catalanes. Cal destacar que els comptes inclouen, per primera vegada, els recursos addicionals procedens del nou model de finançament: 2.613 milions d'euros que atenuen la caiguda d'ingressos.

Des del grup Parlamentari Socialista, els diputats i diputades ebrenques, Núria Ventura, Joaquim Paladella i Dolors López, han fet una primera valoració positiva d'uns comptes que pugen un 39% respecte a l'any passat. Enguany la inversió real pel que fa al pressupost territorialitzat és de 118.985.228,25 euros mentre que l'any passat era de 85.519.473,23 euros. Tot això a manca de comptabilitzar les inversions no territorialitzades i el finançament específic. Des del PSC de l'Ebre també s'ha destacat l'aposta del govern català en les mesures destinades a reactivar l'activitat econòmica en un context de crisi com l'actual.