dimarts, 10 de novembre del 2009

El Govern respon al tancament de Lear amb inversions d'obres públiques per 100 milions a les Terres de l'Ebre


El Govern respon al tancament de Lear amb inversions d'obres públiques per 100 milions a les Terres de l'Ebre


ACN // 09.11.2009 21.13 h Ref. 515136

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat als sindicats i els empresaris que davant la crisi industrial que viu les Terres de l'Ebre el Govern executarà el 2010 i el 2011 un conjunt d'obres públiques per valor de 100 milions. Totes aquestes obres ja estaven previstes, però el Govern ha decidit 'accelerar' la seva execució per fer front a la desindustrialització que suposa el tancament de la fàbrica Lear de Roquetes (Baix Ebre). A més d'aquestes inversions, el Govern destinarà 8,2 milions a programes de formació i reciclatge professional i garanteix en els Pressupostos del 2010 una inversió de 629,5 euros per cada habitant de les Terres de l'Ebre, un 30% més que l'exercici del 2009.


09.11.2009 21.13 h // ACN Ref. 515136

El president José Montilla ha explicat aquest dilluns als agents econòmics i socials els compromisos del Govern amb les Terres de l'Ebre i ha anunciat la creació d'una comissió de seguiment formada per sindicats i empresaris per garantir el compliment del pla d'inversions.Aquesta Comissió de Seguiment del Compromís amb l'Ebre, presidida pel conseller d'Innovació, Universitats i Empreses, Josep Huguet, es podria reunir per primera vegada la setmana pròxima. En aquesta comissió, a més d'estar el Govern, els sindicats i els empresaris, hi haurà la participació dels ajuntaments i les cambres de comerç. Les comarques receptores dels beneficis d'aquest pla seran el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.Els 100 milions compromesos pel Govern i que fan referència a projectes d'obres públiques, alguns d'ells, 76,3 milions ja estan en fase d'execució, i la resta, 18,6 milions corresponen a projectes que ja estaven previstos però que el Govern ha accelerat per fer front a la crisi que suposa el tancament de Lear.

L'objectiu d'aquest projectes és dotar a les Terres de l'Ebre d'una xarxa d'infraestructures competitiva i crear les condicions més atractives possibles per aconseguir inversions de noves empreses. Per fer atractiu el territori, el Govern pensa en sumar a les actual 22 hectàrees de polígons industrials, unes altres 20 hectàrees de polígons que en principi estaven previstos però que el govern avançarà la seva execució per l'any 2010 i 2011, segons ha explicat al finalitzar la reunió Manel Nadal, secretari per a la Mobilitat de la Generalitat. Nadal ha explicat que el Govern tindrà un protagonisme 'proactiu' per captar inversions d'empreses i posarà condicions 'flexibles' a les empreses que optin per instal·lar-se en el territori. ProjectesEntre els projectes que s'accelera la seva execució per l'any 2010 i 2011 són l'eixamplament de la TV-7231 entre Villalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca; el reforçament del ferm de la C-44 entre Tivissa i Móra la Nova; la millora de la intersecció de la C-12 amb la C-44 a Móra la Nova.Tanmateix, els projectes en tràmit i que també s'acceleren s'inclouen entre d'altres el projecte constructiu de millora de la connexió de la TV-3405 amb la N-340 i la TV-3408 a Amposta; el projecte de millora de seguretat viària de la C-12 a Flix; el projecte de la variant de Sant Jaume d'Enveja; l'estudi informatiu del desdoblament de l'Eix de l'Ebre entre Alcanar i Tortosa; la variant de Gandesa i el desdoblament de l'Eix de l'Ebre entre Tortosa i Lleida, de 145 quilòmetres i que forma part del Pacte Nacional per a les Infraestructures.
Més inversions

A més d'aquest 100 milions en projectes que acceleren la seva execució per l'any 2010, el Govern també s'ha compromès en una inversió de 310 milions fins el 2014 per protegir el Delta, en el marc del Pla Integral de Portecció del Delta de l'Ebre; 5,4 milions per dinamitzar la indústria portuària i marítima; 11 milions per al sanejament d'aigües i protecció del medi natural i l'inici del projecte de l'Hospital de Tortosa el 2010. Les inversions que en aquests moments estan en marxa a les Terres de l'Ebre sumen un total de gairebé 75 milions desagregats en el condicionament de les carreteres entre Horta de Sant Joan i Xerta; el nou pont sobre el riu Ebre entre Deltebre i San Jaume d'Enveja i la comissaria del Mossos d'Esquadra a Tortosa.
Assistents a la reunió

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat acompanyat durant la reunió pel delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Josep Lluís Salvadó, i pel secretari general del del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, el secretari d'Economia, Andreu Morillas, el secretari per a la Mobilitat del DPTOP, Manel Nadal i el secretari general del Departament de Treball, Antoni Fernández. Entre els representants empresarials que han participat a la reunió estaven el secretari general de Foment de Treball, Joan Pujol, i el president de Pimec, Josep González. Aquest dos representants empresarial han estat acompanyats dels seus respectius delegats territorials, Emilio Castellà, de l'Associació d'Empreses de les Comarques de l'Ebre, i per Josep Cervera, president de Pimec Montsià.Els líders de CCOO, UGT i Usoc, Joan Carles Gallego, Josep Maria Àlvarez i Antonia Gil, també han estat assistits pels seus delegats territorials Josep Casadó, Wifredo Miró i David Queralt, respectivament.