dijous, 10 de desembre del 2009

"Com crear empresa en el món rural"

La jornada "Com crear empresa en el món rural" pretén promoure la emprenedoria rural a les Terres de l'Ebre


El director dels Serveis Territorials del DAR a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya, va assistir ahir, a Tortosa, a la presentació de la jornada "Com crear empresa en el món rural: com finançaré el meu projecte", organitzada per la Fundació Món rural (FMR) i "la Caixa". La jornada tindrà lloc el 16 de desembre a la Cambra de Comerç de Tortosa, i s'emmarca dins el projecte Rural Activa, el qual pretén fomentar els emprenedors i la creació d'empreses en l'àmbit rural.

La jornada presentada ahir té com a objectiu donar a conèixer les eines de finançament per als emprenedors i la millor manera de programar-les, dissenyar-les i assolir el finançament. Aquesta priortizació en quant a temes a abordar és el resultat de les primeres dades de la diagnosi de la FMR al voltant de l'emprenedoria al món rural que situen el finançament i la planificació com a principal obstacle dels emprenedors.

Per aquest motiu, durant la jornada, que se centrarà als territoris de les comarques de l'Ebre i el Camp de Tarragona, es realitzaran ponències al voltant de totes les línies públiques i privades de finançament, i, alhora, donarà les eines necessàries per saber reconèixer les necessitats reals del projecte, i com exposar-lo correctament a una entitat bancària per tenir més possibilitats d'èxit. La trobada també pretén treballar l'emprenedoria dins de l'especificitat del món rural i, sobretot, que el nou empresari tingui una perspectiva i formació clara de com assolir un bon finançament per al seu projecte.