dimecres, 2 de desembre del 2009

"No sou un territori empobrit, no us ho deixeu dir"




Marina Geli demana la implicació de les bases per explicar a la ciutadania les inversions de la Generalitat a l'Ebre molt superiors amb els governs socialistes

“No sou un territori empobrit, no us ho deixeu dir” va demanar la consellera de Salut i membre de l'executiva nacional, Marina Geli, al centenar de militants i simpatitzants que van participar dissabte passat en la jornada “Construïm Catalunya” que el PSC va celebrar a tot el país. Geli criticava així les paraules que havia pronunciat poques hores abans el president de CiU, Artur Mas. “Estic segura que no coneix aquest territori com el coneixem tots nosaltres. La seva intenció és confrontar-nos dient que aquest és un territori pobre, però no ho sou, no us ho deixeu dir, us continuo donant les gràcies per viure-hi i fer-lo com és”.
Geli va aprofitar la jornada per fer una crida a les bases socialistes ebrenques per tal d'explicar la feina que s'està duent a terme per part del govern de la Generalitat. “Som una mena d'exèrcit cívic al servei de la gent”, va assenyalar, tot recordant la importància de fer una política de més proximitat amb la ciutadania. També ho va demanar així el primer secretari del PSC a l'Ebre, Antoni Sabaté: “El realisme ens porta a dir que estem passant per una situació econòmica que és la primera gran crisi del món global. Però la realitat també ens diu que el govern de Catalunya, primer amb Maragall i ara amb Montilla, han fet l'esforç inversor més important des que tenim autonomia, i a les Terres de l'Ebre ho podem demostrar amb dades objectives, i així ho hem d'explicar.” Així, entre altres exemples, Sabaté va detallar que el departament de Salut ha posat en marxa des del 2003 al 2009 un seguit d'equipaments que han permès la creació de 568 llocs de treball directe. Aquesta xifra, afegida als més de 600 llocs de treball que ha comportat la posada en marxa, a través de la conselleria d'Acció Social i Ciutadania, de diferents infraestructures com centres de dia i residències per a la gent gran, representa la creació de 1.200 llocs de treball directe des del 2003 al 2009 a través d'equipaments per millorar la qualitat de vida de les persones.

Geli va aprofitar la seva estada a l'Ebre per demanar a la ciutadania que cal “ser memoriats” en relació al nou pla hidrològic de Conca. “Com es pot pensar que el govern que va derogar el transvasament pot no defensar un cabal per al riu Ebre?”, va assenyalar, tot al·ludint al paper desenvolupat per altres partits durant la tramitació de l'anterior PHN. “Siguem memoriats, que de desmemoriats n'hi ha molts”.