dimecres, 14 de juliol del 2010

L'Entesa felicita Moratinos per la política exterior de la presidència europea

Joan Sabaté retreu al PP la seva exigència del tot o res en l'acció diplomàtica

El senador de l'Entesa, Joan Sabaté, portaveu del grup en Comissió mixta per la Unió Europea, va intervenir ahir en la reunió de la comissió en què compareixia el ministre de Asuntos Exteriores y Cooperación, Miguel Ángel Moratinos, per fer balanç de la presidència espanyola de la UE.

Sabaté ha felicitat al govern per l'èxit de la política exterior que ha representat la implantació del Tractat de Lisboa, en concret el servei europeu d'acció exterior per aconseguir una veu única de la Unió en el context internacional.

Per a Sabaté "pretendre en sis mesos haver resolt els conflictes internacionals és excessiu", però el senador creu que sí hi ha hagut avenços, com l'impuls a les relacions amb Amèrica Llatina i el Carib, el diàleg amb el Mercosur o la mediació a Cuba que ha permès l'alliberament de presos. Sabaté ha destacat el treball del Ministre en les relacions europees amb Cuba, relacions en les que el senador de l'Entesa ha dit que la UE ha de jugar un paper important.

Sobre la política de "duresa" del PP en la seva valoració de la política exterior, Sabaté ha retret que "la política de l'exigència del tot o no res no és l'adequada per a la tasca diplomàtica".

Respecte a la no celebració de la cimera amb els Estats Units, Sabaté ha afirmat que les cimeres, a vegades, són una escenificació i que el més important són els acords, que sí s'han aconseguit en seguretat i energia amb els EUA durant la presidència espanyola de la UE.