dimarts, 13 de juliol del 2010

"No és el moment de renunciar a la nostra aspiració de ser vegueria com pretén Convergència i Unió"


Els socialistes de l'Ebre demanen a la coalició nacionalista que digui amb claredat que no pactarà amb el PP per la seva actitud contra l'Estatut

El PSC de l'Ebre va fer ahir una valoració molt positiva de la manifestació de dissabte passat a Barcelona destacant-ne, sobretot, la tenacitat i el compromís amb el país del president José Montilla encapçalant la manifestació. Els socialistes de l'Ebrè, però, van fer ahir dos advertiments a Convergència i Unió, el primer perquè digui amb claredat que no hi haurà cap pacte possible amb el PP i el segon que els representants territorials d'aquest partit exigeixin a la direcció nacional i al seu líder, Artur Mas, que canviïn la seva posició contrària a les vegueries.
"És tan gruixut el que ha fet el PP presentant el recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut aprovat per les Corts Generals i refrendat pel poble de Catalunya que exigim aquest pronunciament amb claredat per part de CiU, que no hi haurà cap pacte amb el PP", va assenyalar ahir el primer secretari del PSC de l'Ebre, Antoni Sabaté. El dirigent va emfasitzar que la voluntat dels socialistes és refer el pacte estatutari, enfortir el pacte institucional i emprendre amb decisió la via federal.
De la seva banda, el president del partit a l'Ebre, Joan Sabaté, va recordar que el que ha fet el PP amb l'Estatut és el que ha fet CiU duent la llei de vegueries al Consell de Garanties Estatutàries. Sabaté, a més, va recalcar que el que s'extreu de la sentència del Constitucional sobre la divisió territorial en vegueries no representa cap novetat respecte al que ja es coneixia, ja que perquè una província tingui dos o més consells de vegueria serà necessari modificar la LOREG (Ley Orgánica de Régimen Electoral General). "És complex, però el desenvolupament ple de l'Estatut que vam aprovar, el pacte amb el govern de l'Estat que defensa el president Montilla, permetrà impulsar modificacions legislatives, sobretot lleis orgàniques, que permetin desenvolupar allò que havia refrendat el poble de Catalunya i que li va aprovar les Corts Generals, entre altres el nou model territorial en vegueries. És fàcil? No. És més difícil ara que abans de conèixer la sentència? Tampoc. Sabíem que havíem de passar per aquest tràmit. Primer Catalunya ha d'aprovar la llei i a partir d'aquí començar la negociació amb el govern de l'Estat".
Per aquest motiu, Sabaté va acabar subratllant: "No és el moment de renunciar a la nostra aspiració a ser vegueria, com pretén Convergència i Unió o com el senyor Bel, que diu que és el moment de parar-ho. És el moment de treballar units per fer possible la vegueria de l'Ebre".