dijous, 10 de gener del 2008

Balanç positiu de la feina feta


L’Oficina Parlamentària del PSC hem fet balanç de la feina feta pels nostres parlamentaris al llarg de l'any 2007. Des de l’Entesa Catalana de Progrés, formada pels tres partits que donen suport al Govern de Catalunya, hem defensat els interessos de Catalunya i del territori amb diferents iniciatives pròpies com la garantia que el projecte de la planta de compressió de gas s’allunyi de la costa d’Alcanar, evitant així l’impacte medioambiental i sobre el turisme que podria representar, assegurant el subministrament d’aigua mentre durin les obres de descontaminació del pantà Flix i darrerament amb el compromís del ministeri de Medi Ambient per prendre les mesures necessàries per evitar la regressió del Delta.
També considerem que un dels gran èxits d’aquesta legislatura per a les Terres de l’Ebre ha estat donar solució a una problemàtica que el PP, tot i que coneixia, no va escometre com la descontaminació del pantà de Flix, que compta amb una partida per als pressupostos generals de l’Estat del 2008 de 71 milions d’euros. Els pressupostos de l'Estat, que preveuen 190 milions per a les Terres de l’Ebre, són els millors de tot el període democràtic per a Catalunya.

Pel que fa a la legislatura que acaba, amb la dissolució de les Corts el 14 de gener vinent, n'hem de destacar sobretot les diferents lleis aprovades que afavoreixen el benestar del ciutadà. Amb el temps ens n’adonarem de la importància d’aquestes lleis, perquè potser ens semblarà que per lògica haurien d’haver existit sempre, però no era així i els socialistes els hi hem donat l’impuls que calia. Importants són, entre altres, la llei de dependències i a la de la memòria històric. Però, sobretot, d'aquesta legislatura, cal destacar la valentia del govern de Rodríguez Zapatero en derogar el transvasament de l'Ebre.
La bona feina al Parlament de Catalunya
Els més de 200 milions de pressupost per a les Terres de l’Ebre previstos pel govern de la Generalitat per a l’any vinent ja donen compte de la gran feina feta també pels socialistes de l’Ebre al Parlament de Catalunya. D’aquesta manera, valorem positiviament aquest increment per al territori de les inversions previstes pel govern català i destaquem la feina feta des de les comissions de les quals formem part com la llei d’habitatge, l’esborrany del que ha de ser la nova llei de l’educació o, més particularment amb accions cap al territori, la definició del cabal ambiental del tram final de l’Ebre d’acord amb la Comissió per a la Sosteniblilitat de les Terres de l’Ebre. Ressenya a banda mereix l’aposta decidida cap al reequilibri territorial amb la injecció important d'inversions cap a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. No hem d'oblidar tampoc la feina feta des de la Comissió d’agricultura amb la nova llei de conreus, tant important per al sector agrari. També ha estat important la creació de la nova Agència Catalana de Turisme en la mesura que afavorirà aquest sector, un dels més importants en l’economia catalana.
Crítica a la no recerca del consens a la Diputació
Pel que fa a la Diputació de Tarragona, lamentem que s’hagi perdut el consens històric a la Diputació en el nou mandat. Tot i això, hem aprovat els pressupostos d’aquest organisme amb vista a l’any vinent pel bé del territori, tot i que des de l’oposició estaran amatents al funcionament de l’ens i a com es desenvolupen aquests pressupostos.