dimecres, 30 de gener del 2008

Els socialistes, la millor garantia per a l'Ebre


“Fa quatre anys en aquest mateix escenari (al passeig de Ribera de Tortosa, davant del riu) vam assumir el compromís de derogar el transvasament de l’Ebre. Així ho hem fet. Aquesta va ser la primera mesura que va prendre el president José Luis Rodríguez Zapatero en arribar al Govern, la primera mesura després de retirar les tropes de l’Iraq va ser aturar aquest transvasament”, va destacar Francesc Vallès, que encapçala la llista dels socialistes per Tarragona a les eleccions generals del 9 de març. “Fets i no paraules”, va constatar Vallès, que va advertir que si el PP guanya “no tenim assegurat” que es mantingui aquesta situació i poden ressuscitar el seu Pla Hidrològic Nacional. “La gent ha de saber què representaria que tornés a governar el PP”, va advertir. En aquest sentit, va reptar al candidat del Partit Popular a Tarragona a venir a l’Ebre a dir què en pensen d’aquest tema. Tampoc no va deixar de banda el suport que els populars van rebre de la dreta nacionalista per tirar endavant aquest PHN. “CiU va investir durant vuit anys el president Aznar, va votar a favor del transvasament i es van abstenir en la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero, que va ser l’encarregat de derogar-lo”. Sobre el fet que són molts els que reivindiquen la paternitat d’aquesta derogació, el candidat al Senat, Ramon Aleu, va ser força l·lustratiu: “Això és com aquella formiga que està en la boca del bou i quan es troba a una amiga li diu: venim de llaurar. Però qui ha llaurat? El bou, no la formiga”.

Vallès va assegurar que els socialistes “som la millor garantia” per al desenvolupament de les Terres de l’Ebre. “Nosaltres sí que creiem en aquest territori”, va reivindicar, i en aquest sentit, també va destacar que durant els darrers quatre anys els socialistes han hagut de començar pràcticament de zero per assegurar inversions cap al territori. “Aquest territori va patir una deixadesa molt important durant els anys de govern del PP, no només no hi va haver inversions, sinó que no van ser capaços de preveure projectes”, va lamentar Vallès, que va subratllar es injeccions que cap al territori ja s’han previst en els presupostos generals del 2008 i també les previsions que hi ha d’acord amb el desplegament de l’Estatut. El cap de llista socialista va donar molta importància a les polítiques socials impulsades pel Govern Zapatero, que milloren la qualitat de vida “de la nostra gent”, entre les que va destacar la llei de Dependència, “copiada per moltes democràcies europees”. Així, tenint en compte també les decissives millores socials que es van produir a l’Estat espanyol durant els diferents governs de Felipe González, va concloure que sense el PSOE “no existiria l’estat del Benestar”.

Una llista il·lusionadora

La candidatura socialista al Congrés està encapçalada per Francesc Vallès, que té 36 anys i és Doctor en dret i professor de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona. Vallès ha estat diputat al Congrés pel PSC per Tarragona des del 2004. El número 2 de la llista és Joan Ruiz, que té 53 anys, i és llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Magisteri. Va ser cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona, Josep Maria Recasens. L’ampostina Lluïsa Lizárraga ocupa el número 3 de la llista. Té 47 anys i és professora d’EGB i mestra de català. És regidora de l’Ajuntament d’Amposta i ha estat l’única diputada que han tingut les Terres de l’Ebre durant la darrera legislatura. L’alcalde d’Alcover, Anton Farré, és el número 4. Té 46 anys i és llicenciat en Dret i funcionari del Ministeri d’Hisenda. El cinquè lloc de la llista, l’ocupa Arantxa Ordovas. Té 30 anys i és diplomada en treball social. Actualment és regidora de Joventut i Medi Ambient de l’Ajuntament de Móra d’Ebre. Yolanda Quilez, de 42 anys, tanca la llista. És llicenciada en Medicina i Cirurgia, i màster en Enginyeria Biomèdica. Pel que fa al Senat, els candidats són Ramon Aleu, que té 59 anys i és Enginyer Agrònom. Senador i portaveu de l’Entesa Catalana de Progrés, va ser el primer alcalde democràtic de Falset, i vicepresident de la Diputació de Tarargona i diputat al Parlament de Catalunya. L’acompanya Judith Alberich, que té 30 anys, i és l’alcaldessa de Cunit .
“És un equip de gent il·lusionada, que representa clarament el territori, que enfoca aquesta campanya amb molt optimisme”, va ressaltar Vallès, que va afegir: “Volem consolidar la feina feta durant els darrers quatre anys. Tenim nous reptes i nous horitzons i els afrontarem amb dedicació i molt entusiasme”. Vallès també va fer referència al fet que els socialistes tenen expectatives raonables per mantenir el tercer diputat aconseguit fa quatre anys. “Amb tota probabilitat tornarem a ser l’únic partit que obté representació ebrenca al Congrés”, va exposar i hi va afegir: “De fet, som els únics que ja tenim assegurada la presència de l’Ebre a les Corts Generals a través del senador Joan Sabaté (que ocupa aquest càrrec per designació del Parlament de Catalunya)”. Respecte als adversaris polítics, el cap de llista va ironitzar sobre el candidat de CiU, Jordi Jané, que paradoxalment no és de Tarragona. “Amb prou feines sap on estan les Terres de l’Ebre, segur que necessita un GPS per arribar-hi”.
Tortosa-Terres de l’Ebre, 25 de gener de 2008