dimecres, 30 de gener del 2008

Jo també tinc amics a la Fatarella


Jo també tinc amics a la Fatarella! és la primera exclamació que em surt després de llegir l’article publicat pel senyor Lluís Salvadó. Potser no són els mateixos, però li asseguro que per mi són tan bons i tenen tantes o millors qualitats que els seus; com en tantes coses i més en amistats, tot és segons els ulls amb què es mira.

Els he de dir als qui vulguin llegir aquestes línies que m’ha costat molt contestar la sèrie d’articles, declaracions i comentaris que darrerament ens envia l’amic dels seus amics, Lluís Salvadó, ja que no sé si contestar al delegat del Govern o al càrrec orgànic d’Esquerra Republicana; m’he decidit avui a fer-ho, entenent que el delegat del Govern té l’obligació de ser amic de tots els ciutadans de Terres de l’Ebre i no únicament dels seus amics.

Al delegat, tot el meu suport i lleialtat, a qui no ens compta entre els seus amics li aclariré algun concepte que crec que no té prou clar.

Primer voldria dir-li que un governant quan té un càrrec de responsabilitat té una primera obligació, i és la de mantenir la convivència al seu poble o al seu àmbit de govern. Vostè amb les seves reiterades declaracions no tan sols no sap estar al seu lloc sinó que atia aquest foc de bons i de dolents, “d’amics i de no tan amics”, que acaba perjudicant la societat, en aquest cas, la Terra Alta, i molt singularment la Fatarella.

La Fatarella és avui un poble dividit per un seguit de fets i de circumstàncies, a les quals en cap cas ni vostè ni el seu partit en són aliens, i que la principal responsabilitat recau en actituds i decisions preses per qui vostè diu que són els seus amics. No doni la culpa de la implantació de l’energia eòlica a la Fatarella a la UPTA-PSC, tot dient que eren els qui governaven a la Fatarella l’altra legislatura, quan vostè sap que qui va prendre les decisions va ser un dels seus amics al que diu que vostè mateix li va oferir un lloc a les llistes al Parlament per ERC.

Li he de dir que no es pot fer una cosa i dir el contrari, que vostè en qualitat de delegat del Govern és també responsable al territori de les decisions del Govern, de les que agraden més i de les que agraden menys. No és acceptable que només vulgui ser responsable del que és políticament rentable i del que no, que arribi fins i tot a criticar-ho, això és enganyar la gent!, signi com a delegat o com a responsable d’ERC.

També li agrairíem molt que no estengui més cortines de fum amb el tema eòlic a la Terra Alta, vostès governen a la Fatarella i a Corbera d’Ebre, amb CIU i amb el PP, si tan garants volen ser d’una respectuosa implantació eòlica, prenguin decisions coherents amb el que diu. El problema a la Fatarella se soluciona traient molins, no tan sols de la Fatarella sinó, a més dels pobles veïns de Vilalba dels Arcs i de Corbera d’Ebre, vostès tenen la decisió de suprimir els parcs dels pobles on governen.

Per què no ho fan? Per què prediquen aleshores el que no creuen? El discurs de ser garants no es diu amb el que fan, i el discurs d’un sol parc no és novetat amb el que hem fet a altres pobles, i, per cert, donant tota la informació a la gent, cosa que ha fet que avui no tinguem ni de lluny la situació que viu la Fatarella.

Els meus amics de la Terra Alta i jo hem estat sempre a favor de la implantació de l’energia eòlica a la comarca, amb seny! El seny a hores d’ara ja s’ha demostrat qui l’ha tingut i qui no, sempre entenent que la comarca governada per CIU no va voler arribar a acords d’àmbit comarcal, i que aquest seny havia d’estar llavors als ajuntaments. El Govern de la Generalitat ens va dir que s’instal·larien parcs eòlics sempre i quan els ajuntaments els volguessin, i així ha estat.

Per donar una mostra, a Batea vam decidir la implantació d’un parc, i vam dir que no a alguns més, i som responsables de la decisió i el volem aquest parc, perquè creiem que serà bo per a Batea i per al país, a la Fatarella qui governa és ERC i ha pres les seves decisions, i és la seva responsabilitat, aquesta és la realitat. No ens l’amagui, senyor Lluís Salvadó!