dimarts, 8 de gener del 2008

Dos acords diferents


Des del 5 de novembre en què es va entrar al registre de l’Ajuntament de Bot la moció de censura se n’ha parlat molt en els mitjans de comunicació. Hem de lamentar, sobretot, el to emprat per la direcció de CiU a la comarca, amb desqualificacions molt dures que ratllaven l’insult, i amenaces de calat polític que afectaven altres poblacions com si es tractés d’un simple canvi de cromos fet amb mal gust. Després, mentre s’aproximava el dia del Ple on s’havia de debatre la moció de censura, el diputat Sr. Sancho va entrar en joc, amb un sentimentalisme demagògic i dramàtic en un intent per escalfar els ànims al poble, fet que lamentem i que nosaltres no hauríem fet mai.
Les al·lusions que la moció s’havia planejat des de fora de Bot han estat una constant, mencionant, fins i tot, el poble de Batea, suposo que fent referència a la meva persona. Es curiós aquest cas, perquè tot just ho deien persones que com jo no són de Bot. Es veu que ells tenen dret a fer el que vulguin i on vulguin mentre que els altres no. És clar, són els que han “manat sempre” i es pensen que tot els està be.
En aquest sentit, sí que vull aclarir públicament que la moció s’ha fet a Bot i única i exclusivament per la gent de Bot, d’un i d’altre partit, ells han decidit quan i com, el seu contingut i, sobretot, s’han posat d’acord amb què faran, i així ho han explicat. Ho han fet sense dir ni una sola mala paraula, creient que és pel bé del seu poble. És clar que tenen tot el meu suport, i el de tota la UPTA i el PSC. El temps donarà o traurà la raó, i ens dirà si ha estat bo per a Bot i per la seva gent.
No és l’únic lloc de la comarca on hi ha dos partits que s’han posat d’acord. Al Consell Comarcal hi ha un govern format per CIU i el PP, un acord aquest que va arribar després que CIU esgotés totes les opcions de canviar els resultats electorals als tribunals. Un acord aquest del que, a diferència de l’altre, fins avui encara desconeixem el contingut i el programa per governar. El que sí que és públic, és que fruit d’aquest pacte han augmentat tots els sous d’aquells que formen l’equip de govern i que l’única consellera que té el PP cobrarà una xifra desorbitada pel càrrec de vicepresidenta. No sé si això serà pel bé de la gent de la comarca, o si els únics beneficiaris són els propis consellers esmentats, el primer seria del tot respectable... el segon seria del tot reprovable.
És bo que sapiguem tot el que de debò està passat i puguem comparar. No ens deixem enganyar per sentimentalismes demagògics, mirem els fets i les realitats, deixem passar el temps per jutjar i quan vegem, a més, els resultats, podrem dir qui ho fa per bé i qui n’és el beneficiari.


Joaquim Paladella