dimarts, 30 de juny del 2009

Millores en el transport públic a la Terra Alta

El DPTOP millora les comunicacions en transport públic a la Terra Alta aquest estiu

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques implanta avui dues actuacions que milloraran l’oferta de serveis de transport públic a la comarca de la Terra Alta aquest estiu. Així, d’una banda, mantindrà operatiu durant l’estiu el servei escolar que actualment connecta els municipis d’Arnes, Batea, Bot, Caseres, Corbera d’Ebre, La Fatarella, Horta de Sant Joan, Prat del Compte, Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs amb Gandesa, durant el període lectiu. L’objectiu és garantir l’oferta de transport públic per a moure’s entre aquestes poblacions, un cop finalitzat el període escolar i facilitar les connexions d’aquests nuclis amb la capital comarcal. D’altra banda, avui s’introdueixen 2 noves expedicions entre Gandesa i Móra d’Ebre, per tal de garantir l’accessibilitat a l’hospital comarcal de Móra d’Ebre també durant aquest període no lectiu. Ambdues actuacions comporten una inversió pel 2009 de 26.556 euros.

Durant el període lectiu, la comarca de la Terra Alta disposa d’un servei de transport públic per carretera, gestionat per l’empresa HIFE, que connecta els municipis d’Arnes, Batea, Bot, Caseres, Corbera d’Ebre, La Fatarella, Horta de Sant Joan, Prat de Compte, Pinell de Brai, La Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs, amb Gandesa, la capital de comarca.

La línia regular té com a objectiu principal transportar els escolars de les diferents àrees fins a Gandesa, tot i que també atén a altres viatgers que ho sol·licitin, per la qual cosa el calendari de prestació s’ajustava al curs escolar.

Ara, un cop finalitzat el període lectiu, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat el manteniment de l’oferta d’aquest servei amb l’objectiu de garantir les comunicacions amb transport públic entre aquests nuclis i la capital, d’acord amb la demanda de mobilitat existent, més enllà del període estrictament escolar.

Així, a partir de l’1 de juliol i fins al 15 de setembre els viatgers disposaran dels següents serveis extraordinaris per enllaçar amb la capital:

Arnes – Horta de Sant Joan – Bot – Gandesa: 2 expedicions diàries, una d’anada i una de tornada.

Batea – Gandesa: 2 expedicions diàries, una d’anada i una de tornada

Prat de Compte – Pinell del Brai – Gandesa: 2 expedicions diàries, una d’anada i una de tornada

Gandesa – Caseres: 1 expedició diària d’anada.

Gandesa – La Fatarella: 1 expedició d’anada diària.

La Pobla de Massaluca – Gandesa: 2 expedicions diàries, una d’anada i una de tornada


Més sortides cap a l’hospital de Móra d’Ebre

D’altra banda, el DPTOP introdueix a partir de l’1 de juliol 2 noves expedicions, una d’anada i una de tornada, que enllaçaran Gandesa amb l’hospital comarcal ubicat al municipi de Móra d’Ebre, per tal de facilitar l’accessibilitat a aquest centre de salut, que concentra un volum considerable de desplaçaments, també durant la temporada d’estiu (fins el 15 de setembre). Aquestes noves expedicions s’afegiran a l’oferta actual, de manera que en total els usuaris disposaran de dues expedicions d’anada i 2 de tornada diàries, també durant aquest període no lectiu.

Totes aquestes actuacions comportaran una inversió pel 2009 de 26.556 euros a càrrec del DPTOP. Ambdues actuacions s’emmarquen dins del Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012, que recull un conjunt de mesures per a potenciar l’ús del transport públic, mitjançant la introducció de millores en la oferta i qualitat dels serveis.