dimecres, 10 de juny del 2009

Sabaté obté el compromís de Foment amb l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa

EL MINISTRE, JOSÉ BLANCO, ASSEGURA QUE ENGUANY S’INICIARÀ L'AMPLIACIÓ DE L'ESTACIÓ DE L'ALDEA-AMPOSTA-TORTOSA PERQUÈ SIGUI REFERÈNCIA DEL CORREDOR MEDITERRANI

Sabaté pregunta al Govern sobre les previsions per a dimensionar aquesta estació, clau en el sud de Tarragona i en el corredor mediterrani

El senador de l'Entesa, Joan Sabaté, va preguntar ahir al Ministeri de Foment, en el Ple del Senat, quina és la situació i les previsions del Govern per a la necessària infraestructura de l'estació Aldea-Amposta-Tortosa, en resposta a una forta demanda del territori i per a dimensionar el corredor mediterrani.

Sabaté va recordar que en 1995 es va posar en marxa aquesta estació que havia de substituir a la tradicional estació de Tortosa, nus ferroviari històric que va quedar com a estació de rodalies. Això va desplaçar el trànsit per la nova estació amb la intenció de que fos estació central del territori sud de Tarragona, no obstant això l'estació de Tortosa és un baixador on no fa parada l'Euromed.

També Sabaté va precisar que en els últims pressupostos de l'Estat, a proposta socialista, es van destinar 500 mil euros per a transformar aquesta estació, que per a l'Entesa, és una demanda de les Terres de l’Ebre amb la finalitat de que es dimensioni el paper d'aquesta estació com punt clau del corredor mediterrani.

Resposta del Ministre

El Ministre de Foment, José Blanco, va assenyalar que en aquest any, el més aviat possible, es signarà un conveni per a acometre aquesta actuació. Blanco ha explicat que es contempla l'ampliació de l'estació i la construcció d'un moll per a mercaderies.

Per a Blanco, quan estigui en servei l'estació, serà un punt de referència per a la comarca de Terres de l’Ebre i per al corredor mediterrani.