dijous, 18 de novembre del 2010

Núria Ventura:“Els socialistes som els principals garants del dret a la salut”


La candidata socialista, Núria Ventura, ha recordat avui que els socialistes defensem l’estat del benestar com una de les grans conquestes socials del segle XX, una gran fita aconseguida per les lluites del moviment obrer i pel conjunt del socialisme democràtic. “Avui, garantir la seva sostenibilitat per permetre el seu manteniment és el principal repte que tenim al nostre país. Davant d'aquells que volen una reducció de la plantilla de professionals sanitaris, davant d'aquells que creuen que no són necessaris hospitals arreu del territori, que aposten de nou per un sistema centralista, els socialistes no acceptarem ni un pas enrere en els avenços aconseguits els darrers anys”, ha destacat la candidata i ha recordat “Som els socialistes els principals garants del dret a la salut i per això demanem a totes les persones que han comprovat la millora dels serveis sanitaris a les Terres de l'Ebre que ens donen la seva confiança, el seu suport, el seu vot, el 28 de novembre per continuar millorant.”

Ventura ha fet aquesta valoració després de la visita al Centre de Salut Mental d'Amposta: “Hem visitat un dels nous equipaments sanitaris que dóna servei a les persones amb malalties mentals de les nostres comarques. Aquest equipament és un dels nombrossos que s'han posat en marxa, s'han ampliat i s'han remodelat els darrers anys. I darrera de les gruixudes parets de formigó, hi ha persones que han vist com milloraven les seves condicions de vida gràcies a una obra com aquesta. Evidentment, aquest és el major estímul que tenim els socialistes per continuar treballant.”

Ventura ha recordat que, a banda d'aquest centre, els darrers quatre anys a les Terres de l'Ebre, s'ha invertit només en obra, en equipaments sanitaris, gairebé 50 milions d'euros. “Hem construït la unitat de radioteràpia a l'Hospital de Jesús. Avui, 300 pacients de càncer de les poblacions del Montsià, del Baix Ebre, i també de la Terra Alta i la Ribera s'estalvien 10.000 viatges l'any. Fa quatre anys havíen d'anar a Reus o Barcelona per rebre el tractament que els salva la vida”, a banda de recordar també que s'ha fet l'hospital de dia sociosanitari i centre de rehabilitació a Batea, que permet disposar de vint llits de proximitat per als pacients de la Terra Alta, i la unitat sociosanitària de l'Hospital Comarcal d'Amposta. Avui, el 70% dels usuaris del Montsià no s'han de desplaçar a altres comarques.

A més, s'han construït consultoris mèdics nous a Riba-roja, la Fatarella i Tivissa, entre altres, dignificant l'atenció sanitària dels nostres pobles. I s'ha ampliat la xarxa de CAPS a Alcanar, l'Aldea i Ulldecona, modernitzant a més els de Gandesa, l'Ametlla i Deltebre. Amb els socialistes també s'ha construït l'heliport a l'hospital de Móra i s'ha implantat la recepta electrònica després d’un projecte pilot que va començar a l’Ebre. “Avui a Catalunya, més de 2 milions de pacients ja no han d’anar al metge a buscar-la.”

El nou hospital exemplifica el compromís amb el territori

Ventura ha fet especial èmfasi en què és aquest govern el que ha modernitzat l'hospital Verge de la Cinta, amb la remodelació que s'hi ha fet, amb una nova UCI i un millor servei d'urgències. “S'ha convertit en un dels pocs hospitals públics amb una sala habilitada per a parts naturals”, ha detallat, a l'hora que ha afegit: “Al mateix temps s'ha dut a terme el pla funcional, el concurs d'idees i l'adjudicació de la redacció del projecte del nou hospital de les Terres de l'Ebre, que serà una realitat el 2015. Un hospital del segle XXI, amb més i millors serveis. Els socialistes som la garantia que el projecte tirarà endavant”.

Ventura ha resumit de forma contundent l'avenç aconseguit amb el PSC al capdavant: “Durant els darrers set anys s’ha augmentat els recursos destinats a salut el 76%, per ciutadà, 430 euros més que en el darrer govern de CiU. Les xifres són la majoria de vegades molt gelades, però feu un esforç per pensar què significa qualsevol d'aquestes noves instal.lacions i d'aquests nous serveis per a una persona malalta i per a les seves famílies”. Per acabar, la dirigent socialista ha etzibat: “En el camp de la salut les nostres propostes van encaminades a blindar el sistema públic, davant dels anuncis de privatització que fa de nou la dreta.”