dimecres, 3 de novembre del 2010

Proposem declarar el Delta de l'Ebre zona prioritària per a l'aqüicultura


Els socialistes volem continuar impulsant la indústria agroalimentària i el sector primari, estabilitzant les rendes dels pagesos

L'impuls al sector agrari ha estat una prioritat per als socialistes durant aquesta legislatura i l'objectiu, tal com han manifestat avui, és continuar avançant. En l'àmbit agrícola, els socialistes asseguren que el repte principal és l'estabilització de les rendes dels pagesos, per això proposen diferents mesures entre les quals hi ha potenciar el consum a Km0, que significa impulsar un pla estratègic de xarxes de proximitat que fomenti el consum dels productes autòctons. “Hem de tenir en compte que produïm el 30% del que necessitem i, per tant, tenim marge d'actuació. Per això, l'aposta per la producció i l'estabilització de les rendes dels pagesos, assolint el preu just, serà una fita per la que treballarem decididament”, ha assenyalat Joaquim Paladella, portaveu del PSC a la comissió d'agricultura al Parlament aquesta legislatura i candidat a les eleccions.
La feina feta pels socialistes fins avui avala les propostes de futur. En aquests darrers anys, tal com ha explicat la diputada i candidata Núria Ventura, s'han reforçat l'Estació Experimental de l'Ebre de l'IRTA amb el foment de la innovació i les noves tecnologies “conscients que l'agricultura, l'aqüicultura i l'alimentació són sectors estratègics, tant des del punt de vista econòmic, social, medioabimental i de salut, amb un pes importantíssim al nostre territori i que pot encara assolir xifres més altes”. Per això, els socialistes consideren que ara el següent pas és declarar el Delta de l'Ebre com a a zona priortària per a l'aqüicultura.
Quant a la feina feta, cal explicar també que s'han invertit 211 milions en nous regadius a les Terres de l'Ebre, que permetran a més de 13.500 pagesos de les nostres comarques no dependre de l'aigua de la pluga per garantir les seves collites i multiplicar la seva producció. Però no només això, que a nivell de Catalunya significa el doble del que va fer CiU, sinó que també s'ha fet un pas important per l'ocupació. “Durant el període 2007-2010 s'han incorporat 105 joves, una dada molt important per revitalitzar la nostra agricultura”, ha explicat Paladella que ha destacat també els 4 milions d'euros per a fomentar noves iniciatives econòmiques a través del programa LEADER. El diputat ha fet referència també a la negociació de la política agrària comunitària al 2013, clau per al nostre futur i que necessita d'un govern fort amb els socialistes al capdavant.

Finalment, el primer secretari del PSC de l'Ebre, Antoni Sabaté, ha advertit del que pot representar el retorn a les velles polítiques de CiU. “L'època del conseller Marimon i del conseller Grau és de les èpoques més grises que hem tingut quant a polítiques actives del sector primari. El retorn d'aquests polítics seria nefast per al nostre territori”, ha recordat, tot argumentant-ho: “El reg del Pinell de Brai el van inaugurar dos o tres vegades, un reg que el vam haver de modificar per fer-lo viable, com també hem estat els socialistes els que hem donat l'impuls a una reivindicació històrica com el Xerta-Sénia”.