dimarts, 23 de juliol del 2013

El PSC reclama des de Sant Jaume la concertació de places dels centres de dia construïts a l’Ebre

Eva Granados critica el tancament de CDIAPS: “CiU signa pactes i es fa fotos mentre elimina recursos a la infància”



1 / 3
La diputada i portaveu socialista de Benestar Social i Família al Parlament, Eva Granados, acompanyada per la diputada i primera secretària dels socialistes de l’Ebre, Núria Ventura, van visitar ahir diferents equipaments socials a Deltebre i es va desplaçar al centre de dia de Sant Jaume d’Enveja des d’on va reclamar la concertació de places dels centres de dia que hi ha construïts al territori. “Assistim a una retallada de recursos per a persones grans molt preocupants, en la llei de la dependència i també amb la manca de concertació de places necessàries per atendre amb dignitat una població cada cop més envellida”, va lamentar.
El Centre de Dia de Sant Jaume té capacitat per una vintena de persones i actualment funciona gràcies a que l’Ajuntament n’assumeix totalment el cost. “Des de l’Ajuntament han fet totes les millores que els ha reclamat el departament i ara el que cal és que la Generalitat compleixi i concerti les places perquè es pugui mantenir aquest servei”, va remarcar, tot recordant la delicada situació per la que passen els municipis petits.
Granados va instar també el govern de CiU a defugir de polítiques assistencials i de caritat i a adoptar acords reals que garanteixin en una situació de crisi com l’actual poder viure a l’Ebre i a Catalunya amb dignitat, amb tres línies vermelles que no es poden travessar: ningú sense aliments, ningú sense casa i ningú sense cap ingrés. La dirigent socialista va fer aquesta advertència conscient que l’Ebre és un dels territoris de Catalunya amb un percentatge més alt de persones amb risc d’exclusió social. “Una major redistribució de la riquesa és especialment necessària”.
Per tot això, va ser taxativa: “Set mesos després que hagi començat l’any es constata que al país, que encara no té pressupostos, hi ha unes preocupants deficiències en polítiques socials”. Granados ho ha titllat de molt greu a la vegada que també ha estat molt crítica amb el doble llenguatge de CiU en relació a la recent signatura del Pacte per la Infància. “Mentre signa pactes i es fa fotos tanca recursos per a la infància”, ha denunciat  i ha posat com a exemple el tancament de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP). Aquesta situació ha representat un retrocés en l’atenció a un dels col·lectius més vulnerables com és la infància. Granados ha fet una crida a CiU i al seu soci ERC perquè atenguin les necessitats reals de les Terres de l’Ebre.