divendres, 5 de juliol del 2013

Joan Castor Gonell porta avui l’oposició ebrenca al nou cabal ecològic davant el Comitè d’Autoritats Competents de la CHE

L’alcalde de Sant Jaume reclamarà que aturi el nou pla de conca que amenaça la pervivència al Delta de l’Ebre

1 / 2
L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, participa aquest matí en representació de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), en la reunió a Saragossa del Comitè d’Autoritats Competents de la CHE, que sotmetrà a aprovació el nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que ahir va rebre el vistiplau del Consejo del Agua. L’informe d’aquesta comissió és preceptiu abans d’enviar-lo al Govern per a la seva aprovació definitiva mitjançant Reial Decret.
Gonell defensarà la posició del territori perquè el pla incorpori la proposta del cabal ecològic de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre (entre 7.000 i 12.500 hm3/any), comissió creada per acord entre el ministeri de Medi Ambient i el departament corresponent de la Generalitat de Catalunya l’any 2005 i que va estar mandatada per elaborar precisament la proposta de cabal ecològic. “Cal que ens escoltin i entenguin que el cabal proposat (inferior als 100m3/s durant els períodes d’estiatge) és inviable si volem garantir la pervivència al Delta de l’Ebre”.