dimecres, 17 de juliol del 2013

Masdeu destaca el CAP, la millora de camins i l’aposta per l’exportació en l’equador del mandat a l’Aldea

L’Ajuntament ha aprovat una modificació de crèdit per subvencionar les llicències d'activitat i les contractacions de més de sis mesos per generar ocupació al municipi
1 / 2
Manolo Masdeu, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Aldea, ha fet una valoració prou satisfactòria dels dos primers anys de govern al municipi en què s’ha aconseguit inaugurar el nou CAP. L’obra, iniciada essent consellera Marina Geli, i pràcticament acabada durant el govern d’Entesa, es va poder inaugurar l’any passat després d’enllestir un seguit d’actuacions que quedaven pendents. L’obra ha tingut un cost de 600.000 euros. Un cop traslladat el servei al nou equipament, l’anterior s’ha habilitat per acollir la Policia Local i el Jutjat de Pau.
Una altra de les obres que destaca és l’hotel d’entitats que ocupa l’espai conegut com les Grangetes, on a banda de diferents associacions del municipi, s’hi ha pogut instal·lar una entitat referent al territori com és l’Associació Trastorn Espectre Autista de les Terres de l’Ebre. “Per a nosaltres ha estat molt important que aquesta associació hagi triat l’Aldea per instal·lar-se, per la funció social i servei que ofereix”, ha reblat.
Masdeu ha fet incidència en les responsabilitats que té designades al municipi pel que fa a la regidoria de Pagesia i Camins. En aquest sentit, s’ha referit a la problemàtica viscuda amb la cooperativa de l’Aldea assenyalant que “el municipi està resistint els efectes del concurs de creditors i se n’està sortint prou bé”. Així, ha apuntat que des de la regidoria s’ha donat suport a la pagesia, sobretot potenciant l’exportació. “No hem estat parats i específicament hem incidit en aquesta qüestió, organitzant un seguit de viatges a Berlín, a la principal fira agroalimentària del món. i a Madrid. El resultat és que molts pagesos del poble hi ha respost, han perdut la por a exportar i això està donant resultats”.
Aquest suport a l’agricultura es complementa amb l’aposta clara per la millora de camins. Durant el darrer govern d’Entesa a Catalunya es va poder fer una inversió d’uns 500.000 euros per millorar uns 7 quilòmetres de camins des d’Amposta fins a Camarles. L’Ajuntament destina ara cada any una partida de 50.000 euros a la que cal sumar les subvencions pel reciclatge d’àrids. “La prioritat, si no són camins amb un trànsit molt elevat, es arranjar-los amb àrids, com és el cas del camí de la Séquia Mare”, ha explicat. També es volen arranjar els laterals de l’autopista molt malmesos per les obres de la variant.
Suport a l’agricultura i al medi ambient, en què destaca el treball de recuperació del Ligallo de l’Ermita, un dels passejos més emblemàtics del poble d’uns dos quilòmetres i que esta inclòs en el Catàleg Paisatgístic de Catalunya. “La recuperació l’estem fent amb els col·legis, amb la neteja de l’espai i la replantada d’arbres nous per part dels xiquets i xiquetes que es fa cada any”, ha assenyalat. També el mes passat es va inaugurar el nou espai de lleure de l’ermita, una obra realitzada amb el suport del Consell Comarcal.
La situació econòmica de l’Ajuntament, segons Masdeu, és prou bona. Però el context econòmic actual ha fet que el govern prioritzi l’atenció a les persones i la generació de llocs de treball a altres inversions que tot i que estaven previstes a hores d’ara són més prescindibles. Així, el ple de l’Ajuntament ha aprovat una modificació de crèdit en què s'ha destinat una partida corresponent als sous dels regidors i personal de l'Ajuntament al Pla MED. Masdeu ha explicat que “en el marc del Pla Med s’atorguen subvencions d’uns 500 euros per a les llicències d’activitat i per a les empreses que facin contractes de  més de sis mesos”.
Quant al futur econòmic tant de l’Aldea com de les Terres de l’Ebre, Masdeu ha estat taxatiu: “Hem d’apostar per l’estació com la gran central de mercaderies del territori, com a centre logístic, amb la seva connexió al corredor del Mediterrani i al port dels Alfacs. Ens ho hem de creure i no podem perdre aquesta oportunitat que és clau per al nostre creixement”. També s’ha referit a la variant de l’Aldea, mostrant la satisfacció per una obra que després de tants anys de reivindicació segurament serà ja una realitat a finals d’any. “Ara caldrà analitzar l’impacte econòmic que tindrà per al poble, sobretot per a aquells negocis pel costat dels quals passava la carretera, però el cert és que augmentarà de forma remarcable la qualitat de vida a l’Aldea”.