dijous, 19 de juny del 2014

Antoni Sabaté cedeix el relleu com a portaveu per impulsar la candidatura d’Enric Roig a l’alcaldia de Tortosa

Els socialistes insistiran en aquest darrer any de mandat en tres eixos programàtics: justícia social, creació d’ocupació i model de ciutat
Antoni Sabaté ha cedit avui el relleu a Enric Roig com a portaveu del grup municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa amb l’objectiu, segons ha explicat, “d’unificar la nostra veu en tot allò que afecta a la vida municipal i després que en el procés d’eleccions primàries Enric Roig fos escollit candidat a l’alcaldia de Tortosa”. Es tracta d’una decisió del grup municipal ratificada per l’executiva de l’agrupació del partit.
Sabaté, que continuarà com a regidor, ha volgut expressar “l’honor que ha representat per a mi poder desenvolupar aquesta responsabilitat institucional” des del seu ferm convenciment en el municipalisme com ha demostrat al llarg de la seva dilatada trajectòria política. “Sóc un gran defensor de la política municipal, la de proximitat, la que està al costat de les persones”, ha assenyalat. I ho ha fet, a la vegada, reivindicant “un territori en què hi crec profundament i en què Tortosa ha de jugar un paper bàsic i fonamental com a capital”. Sabaté també ha volgut reconèixer el paper cabdal dels mitjans de comunicació com a corretja de transmissió amb la ciutadania i ha aprofitat per agrair la seva atenció.
També Roig li ha traslladat l’agraïment del PSC per haver assumit el repte de posar-se al capdavant del grup en un moment de dificultat com el que es va produir després de la derrota electoral del 2011. El candidat socialista a l’alcaldia ha posat en valor la seva tasca com a portaveu, la feina propositiva que els socialistes han fet al llarg d’aquests tres anys com a principal grup de l’oposició i també el treball d’equip de les “dones i homes que ens donen suport, amb una feina menys visible, però no menys intensa, perquè és gràcies a ells i elles que hem pogut treballar amb intensitat per presentar propostes i alternatives per millorar la nostra ciutat”.
Pressupostos participatius
Roig ha avançat avui ja un dels principals objectius dels socialistes a partir d’ara que és la consecució d’uns pressupostos participatius, en què la ciutadania tingui vot i veu a l’hora de decidir en què s’inverteix al municipi. “Creiem que és necessari saber què volen els tortosins i tortosines, i entenem que el que ja no és comprensible és que les inversions es determinin de forma aleatòria i sense rigor com ho fa l’actual govern de CiU”, ha apuntat Roig. El grup socialista, amb continuïtat amb la feina desenvolupada fins ara, insistirà en aquest darrer any de mandat en tres eixos programàtics que són la justícia social, la creació d’ocupació i el model de ciutat.
Treballar per la igualtat d’oportunitats; per mitigar les desigualtats; la creació d’un economat i un menjador social municipals; la borsa de lloguer social; el pacte per l’ocupació; el pla de xoc contra l’atur; l’atenció al turisme i el comerç; els microcrèdits per a emprenedors; l’urbanisme participatiu; els plans de xoc pel manteniment de la via pública; l’eliminació de l’ampliació de la zona blava, i les piscines municipals són, entre altes, les mesures concretes en què treballaran i la base per al desenvolupament del programa socialista amb vista a les eleccions municipals de 2015.