dimecres, 25 de juny del 2014

L’alcalde d’Alfara insisteix a la Generalitat que doti dels suficients recursos a la brigada del Parc Natural dels Ports

Preocupació per un inici de campanya d’estiu nefast per a les Terres de l’Ebre
L’alcalde d’Alfara, Josep Mas, ha reclamat una vegada més que es doti de recursos humans i tècnics la brigada del Parc Natural dels Ports. Ho va fer a principi d’any i hi torna a insistir ara després de l’inici d’una campanya d’estiu nefast per a les Terres de l’Ebre amb diversos incendis forestals en pocs dies.
Ho ha fet en la valoració dels tres anys de mandat al municipi i quan falta un any per a les eleccions municipals, un mandat que ha estat protagonitzat, segons ha explicat l’alcalde, per la defensa de les activitats ramaderes al municipi després que aquestes hagin hagut de tancar. El compromís parlamentari perquè aquest tema es solucioni abans de novembre ha estat ben vist al municipi on “defensem aferrissadament està activitat centenària perquè en volem la seva pervivència i, a la vegada, perquè reverteix econòmicament al municipi”.
A les escoles i el nou consultori, durant aquest mandat s’ha aconseguit també posar en marxa l’alberg i ja està enllestit el projecte del nou Museu a l’entorn de L’Evolució del Paisatge d’Alfara de Carles. Una aproximació a la vida rural als ports durant el segle XX en què ara només hi fa falta l’equipament del seu interior per posar-lo en marxa. Aquesta proposta, tal com explica Mas, s’afegiria com a element de promoció turística i econòmica a la Ruta Panxampla que s’ha posat en marxa en el marc dels anomenats Itineraris Saludables. També durant aquests darrers anys s’ha consolidat la Fira del Rovelló que ofereix “un atractiu més al nostre poble, on tenim la sort de tenir un entorn privilegiat que podem posar en valor sempre des del respecte per poder continuar vivint-hi”.
Quant a la fisonomia del poble, enguany es posarà en marxa la segona fase de l’actuació que ha permès consolidar el mur de contenció del carrer Palmeral i que consistirà ara amb l’adequació de la plaça. També es redactarà el projecte d’urbanització del carrer Nou, una obra que s’allargarà fins al proper mandat. “Tot i la situació de dificultat que patim tots els ajuntaments, hem pogut mantenir un seguit d’activitats i posar en marxa diferents obres que no es podien ajornar”, ha subratllat.
Precisament, la dificultat que té el municipi també es deriva de la doble imposició que representa per al poble pagar el cànon de sanejament a la CHE i també el de l’aigua a l’ACA. Alfara és un dels pobles que té construïda la depuradora d’aigües residuals, però que no s’ha posat encara en funcionament, com ja ha instat en més d’un cop el grup parlamentari Socialista. Per això, des del poble han tornat a reclamar que no es demori més i es posi en marxa per evitar pagar unes quantitats elevades per un problema “que no és dels ajuntaments i que acaba perjudicant els interessos dels ciutadans i ciutadanes.” A més, Mas ha subratllat: “Estem davant una situació preocupant, ja que si no s’hi actua també perilla una inversió ja feta”.