dimarts, 3 de juny del 2014

El ple de Tortosa aprova les mocions socialistes per adjudicar el nou contracte del SAD i per revisar el procediment sancionador de la zona blava arran dels errors detectats

Els socialistes lamenten que CiU rebutgi la posada en marxa de menjadors per a xiquets i xiquetes en situació de pobresa durant les vacances escolars d’estiu
El ple de Tortosa va aprovar ahir a la nit per unanimitat la moció socialista perquè es revisi el tràmit administratiu sancionador de l’Ajuntament en les multes de trànsit i altres irregularitats en les denúncies de la zona blava, una proposta que arribava després de la queixa de diferents ciutadans. Així, a partir d’aquesta proposta el Govern es compromet a revisar els procediments administratius, especialment pel que fa referència a les notificacions dels multes. “Era del tot necessari fer-ho per identificar errors i, sobretot per les moltes queixes que s’han produït i perquè cal donar una resposta als tortosins i tortosines”, va puntualitzar el regidor socialista Enric Roig.
També va rebre el suport del ple, amb l’abstenció del PP, la proposta socialista perquè es resolguin les al·legacions presentades i s’adjudiqui el nou contracte del Servei d’Ajut a Domicili (SAD). Els socialistes havien denunciat que feia dos anys que un decret d’alcaldia havia deixat en suspens la nova contractació després que l’empresa que estava prestant el servei hagués presentat al·legacions. Segons Roig, “aquesta situació només es pot explicar o per la mala gestió del govern que quan vol sí que ha resolt ràpidament els recursos en temes com la piscina o l’aparcament del Rastre, o pel fet de voler afavorir una empresa que ha pogut continuar prestant el servei arran de la suspensió de la nova contractació, o per les dues coses”. Per aquest motiu, Roig va agrair el suport del ple a una proposta que compromet el govern a resoldre les al·legacions i adjudicar el nou contracte del SAD tal com està previst en el PAM 2011-2015.
Malauradament, no va prosperar la moció socialista per obrir un menjador per a xiquets i xiquetes en situació de pobresa durant tot el període de vacances, tal com ja es va demanar l’any passat. Roig ha lamentat que el govern no tingui en compte “la gravetat de la situació que pateixen els infants a la nostra ciutat i no doni resposta per mitigar l’impacte de la crisi en moltes famílies.” La moció demanava que es planifiqui la provisió gratuïta de places suficients de campus d’estiu per garantir que els xiquets i xiquetes, amb possibles problemes de malnutrició infantil “puguin participar en aquestes activitats de lleure i tenir garantit, com a mínim un àpat diari”. Per això, va rebatre que no es poden limitar a un nombre de places tancat sinó obert a les necessitats reals “que el govern sembla que no veu o no vol veure i a més ho argumenta amb falses acusacions de què mentim i fem demagògia quan les dades certifiquen que la situació és molt preocupant”. A més, Roig va corroborar que la voluntat del govern és només fer el menjador al juliol. “Malauradament, aquesta és la sensibilitat social del govern de la nostra ciutat”, va retreure Roig. La moció també demanava suport econòmic a les famílies amb xiquets i xiquetes menors de sis anys per garantir l’alimentació adequada del seus fills. Tot i això, el candidat socialista a l’alcaldia confia que una vegada més el govern acabi fent cas de les seves propostes, com va passar en el mateix cas l’any passat i amb altres mocions, tot i que les rebutgi al ple.
En l’apartat de precs i preguntes, Roig va lamentar la problemàtica per les inundacions que pateix el barri de Sant Llàtzer quan hi ha pluges. I ho va fer reproduint el mateix discurs que CiU va utilitzar el 2007 quan estava a l’oposició. “No hi ha manera, cada vega que plou amb una certa intensitat a Tortosa, els veïns del carrer Barcelona, la plaça de la Unió i el raval Sant Llàtzer veuen com s’inunda la zona i es veuen amb la necessitat d’evacuar vehicles a llocs més segurs. La plaça esdevé intransitable i encara és hora que l’Ajuntament prengui mesures”. “Set anys després, set, el govern de CiU ha estat incapaç de prendre les mesures per solucionar-ho”, va denunciar Roig.