dimarts, 28 de juliol del 2015

El PSC obté el suport del ple d'Amposta perquè els menjadors escolars obrin tot l'estiu

Francesc Miró: "Ens vam comprometre i complim per atendre les famílies més necessitades"

Les places de menjador per a xiquets i xiquetes s’ampliarà durant tot el període de vacances escolars. Així ho va decidir ahir a la nit el ple de l’Ajuntament d’Amposta que va aprovar per unanimitat una moció socialista perquè es disposin tots els mitjans necessaris i s’ampliï la dotació econòmica de la partida pressupostaria corresponent per tal de garantir-ho. El portaveu del grup, Francesc Miró, ha recordat que la iniciativa va adreçada a totes aquelles famílies que ho necessiten “que ens consta que en són moltes més més de les places ofertades”. Arran de la proposta socialista, s’inclourà el mes d’agost i la primera quinzena de setembre fins l’inici del curs escolar.   "Ens vam comproemtre i complim per atendre les famílies més necessitades".
El dirigent socialista ha recordat que l’actual crisi ha provocat en la ciutadania en general, però particularment als veïns i veïnes d’Amposta, una pèrdua de drets i d’accessos a necessitats bàsiques com l’alimentació, que ha assolit uns límits veritablement alarmants. “Cada vegada rebem a més veïns i veïnes que ens diuen que veuen com els és impossible accedir a aliments bàsics de primera necessitat, i que aquest fet és més sagnant quan aquestes famílies tenen al seu càrrec menors d’edat, situació que s'agreuja durant els mesos de vacances escolars, en què no hi ha garantit un àpat diari mitjançant els menjadors escolars.”
Miró s’ha referit a la tasca exemplar que realitzen entitats socials com la Creu Roja,  Càritas i Siloé, que es troben desbordats i sense possibilitats materials per  fer front a la demanda existents. També ha recordat que el Govern Municipal “ha obert un menjador escolar a l’estiu, que suposa la possibilitat de garantir a un total de 20  xiquets i xiquetes del nostre municipi l’accés a un menjar digne diari.”
Finalment, ha agraït la feina de monitors, voluntaris i entitats col·laboradores que fan possible garantir aquest servei.