dissabte, 25 de juliol del 2015

Miquel Iceta defensa des de Tortosa una nova llei electoral que permeti les Terres de l’Ebre designar directament els seus candidats al Parlament

El candidat a la presidència de la Generalitat ha visitat aquesta tarda la Festa del Renaixement i ha felicitat la iniciativa de la Busca per participar activament en la Festa


El primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha defensat avui des de Tortosa una nova llei electoral que permeti l’elecció directa dels diputats de districte mantenint una estricta proporcionalitat d’una persona un vot i que, per tant, tots els vots valguin el mateix. Iceta ha destacat que les Terres de l’Ebre tenen una realitat pròpia i, per tant, segons ell, constitueixen una demarcació pròpia, i aquesta nova llei permetria que l’Ebre designés els seus candidats directament al Parlament, ja que actualment això no és possible perquè la demarcació electoral inclou tota la província de Tarragona. “Nosaltres hem insistit molt en canviar la llei electoral, però malauradament no s’ha pogut arribar a un acord durant aquesta legislatura, però continuarem treballant en aquesta direcció perquè creiem que hi ha d’haver una relació molt directa entre electors i electes”.
Iceta ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita a la Festa del Renaixement de Tortosa i poques hores després de celebrar-se el Consell Nacional Extraordinari que ha aprovat les candidatures i el programa amb vista a les eleccions al Parlament del 27 de setembre vinent. En el cas de la circumscripció de Tarragona, Bibiana Porres, primera secretària del PSC de Sant Jaume d’Enveja, ocuparà el número 3 de la llista; Maria Beltran, alcaldessa de Tivenys, el 7; Jordi López, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Móra la Nova, el 12, i Eugeni Monllao, secretari executiu del PSC de Tortosa, el 16.  La llista, l’encapçala el tarragoní Carles Castillo.
El candidat socialista, convidat per l’agrupació local del PSC de Tortosa, ha començat la seva estada a la Festa visitant la Busca de Tortosa on ha rebut una credencial signada pel Notari Gil de Federic. “És una satisfacció veure com els socialistes contribueixen a la Festa amb un esforç de recuperació cultural i de promoció per posar-ho a disposició de tothom. Els felicito i encoratjo a seguir en aquesta direcció”. Tot seguit, ha visitat diferents espais de la Festa i ha sopat en una de les tavernes habilitades durant aquests dies acompanyat de diferents militants i simpatitzants socialistes.