dijous, 20 de maig del 2010

Iceta: "Avui estem davant de l'inici d'un possible `cas Convergència`"


El portaveu socialista afirma que “Artur Mas ha de deixar clar que CDC no ha utilitzat el Palau de la Música per encobrir donatius d’empreses adjudicatàries d’obra pública”


El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, considera que, davant les informacions que apunten a la vinculació entre el cas Palau de la Música i Convergència Democràtica de Catalunya, “Artur Mas ha de comparèixer avui mateix davant dels mitjans de comunicació, mirant als ulls dels ciutadans, per afirmar de forma solemne i inequívoca, que els diners que la fundació de Convergència va rebre del Palau de la Música Catalana no tenien res a veure amb l’adjudicació a una important empresa constructora de les obres de la línia 9 del metro i de la Ciutat de la Justícia per part del Govern de Catalunya els anys 2001 i 2003”. “Artur Mas ha de deixar clar que CDC no ha utilitzat el Palau de la Música per encobrir donatius d’empreses adjudicatàries d’obra pública”, ha afegit.

En roda de premsa al Parlament, Iceta s’ha referit a les “gravíssimes imputacions” que afecten al partit que dirigeix Mas “i al govern del que formava part, com a conseller d’Economia primer i com a Conseller en cap després”. Segons el viceprimer secretari del PSC, “avui hem conegut uns fets que, de confirmar-se, serien l’escàndol de corrupció política més important dels darrers 30 anys a Catalunya; avui estem davant de l’inici d’un possible ‘cas Convergència’”.

“Sabíem que diners del Palau de la Música havien anat a la Fundació de Convergència Democràtica de Catalunya. Sabíem que diners del Palau de la Música Catalana havien anat a parar a Angel Colom per pagar antics deutes del Partit per la Independència, en el procés de la seva incorporació a Convergència Democràtica, partit en el que ocupa avui un important càrrec de responsabilitat”, ha dit el portaveu socialista, per qui “aquests fets ja constituïen un escàndol gravíssim, un escàndol que no havia merescut cap explicació, petició de disculpes o assumpció de responsabilitats per part d’Artur Mas”.

“Renovem la nostra confiança en el sistema judicial i el nostre absolut respecte per la presumpció d’innocència, però avui el que resulta incomprensible és el silenci d’Artur Mas”, ha conclòs.