dilluns, 3 de maig del 2010

Ofrena Floral a Rafael Vidiella






Durant l'acte es va denunciar la manca de respecte i la poca sensibilitat del govern tortosí per no respectar l'espai on hi ha el monument al polític i dirigent sindical

La UGT de les Terres de l'Ebre, ICV de les Terres de l'Ebre i el PSC de les Terres de l'Ebre van participar dissabte passat en l'ofrena floral al monument a Rafael Vidiella amb motiu de la celebració del Dia del Treball. Rafael Vidiella (Tortosa, 1890-Barcelona, 1982) va ser conseller de la Generalitat durant la Segona República. Va ser el màxim dirigent de la federació catalana del PSOE i de la UGT. Va ser un dels fundadors del PSUC, i va tenir un paper molt destacat en el moviment sindical en la defensa dels interessos dels treballadors, essent afiliat també a la CNT.

En els parlaments, es va apel·lar als valors que van acompanyar l'ideari d'aquest polític i destacat sindicalista i també es va fer una crida a dimensionar aquest acte simbòlic en defensa dels treballadors i treballadores. Durant l'acte, a més, es va aprofitar per denunciar enèrgicament la manca de respecte i la poca sensibilitat que ha demostrat el govern de dretes de Tortosa vers aquesta figura clau en la defensa dels drets dels treballadors per no haver respectat l'espai on està situat el monument. I és que el govern de Ferran Bel, en una clara demostració de manca de respecte a la memòria històrica d'aquells que van lluitar per la llibertat i la democràcia, va decidir situar a tocar mateix del monument part del muntatge i els vehicles d'algunes de les atraccions que van participar en l'edició d'enguany d'Expo Ebre.