dimecres, 19 de maig de 2010

Línia de finançament per a la modernització del Comerç Interior


El ministeri d'Indústria convocarà una línia de finançament per a la modernització del Comerç Interior dotat amb 30 milions d'eurosÉs una de les mesures per ajudar al petit comerç que el ministre Miguel Sebastián ha apuntat després d'una pregunta de la diputada Lluïsa Lizárraga en el Congrés

“Més competència, més transparència i més competitivitat”, aquests són els tres pilars fonamentals de la política del Govern per garantir i reforçar el futur del petit comerç. Així ho ha expressat avui el ministre d'Indústria Miguel Sebastián en resposta a una pregunta de la diputada socialista Lluïsa Lizárraga en el Congrés sobre quines mesures està duent a terme el govern per ajudar al petit comerç. En la seva intervenció, Lizárraga ha recordat que el comerç ocupa el 16% de la població activa, amb més de 2 milions d'assalariats, i que, a més, és un sector que representa el 25% del total d'empreses de l'economia espanyola. “Aquestes dades posen de manifest la importància que té i ha de tenir el comerç i, molt especialment el petit comerç, en el disseny i definició de les polítiques que cal implementar per generar feina i establir un model de creixement competitiu i sostenible”.

El ministre ha explicat que entre els objectius hi ha atorgar més competència a través de la recentment reformada Llei d'Ordenació del Comerç Minorista, propiciant una major liberalització del sector, dotant-lo de més seguretat jurídica i contribuint a una important reducció de càrreguesa administratives. Pel que fa a la necessitat de transparència, el ministre ha explicat que s'ha posat en marxa l'Observació de Preus del Comerç Minorista (http://www.observatorioprecios.es/), i finalment, sobretot, Sebastián ha incidi,t en dotar el petit comerç de major competitivitat. En aquest sentit, ha explicat que gràcies a l'aprovació del Pla de Millora de la Productivitat i Competitivitat, en col·laboració amb les Comunitats Autònomes, l'any passat es van cofinançar 664 projectes comercials, amb un import total d'ajudes directes de 23 milions d'euros i una inversió induïda de 68,5 milions d'euros. A tot això, segons el ministre, cal afegir que “hem acordat realitzar, per a l'any 2010, la convocatòria d'una línia de finançament amb càrrec al Fons Financer de l'Estat per a la Modernització del Comerç Interior dotada amb prop de 30 milions d'euros. Mitjançant aquesta línia prestarem suport financer a actuacions orientades a la modernització i la millora de l'eficàcia i eficiència del comerç interior, mitjançant prèstecs a un tipus d'interès màxim de l'1,5%”.