divendres, 8 d’octubre del 2010

El Canvi Real: hem triplicat la inversió a les Terres de l'Ebre

Per al PSC, per als socialistes, el més important han estat i continuen sent les persones. Assistim en aquests moments a una situació complicada no només al nostre país, sinó arreu d'Europa i del món, una crisi econòmica que sacseja sobretot els més febles, els treballadors i treballadores, la gent que viu només de la seva nòmina. Des de CiU, s'aferren al discurs fàcil de la crítica populista i demagògica, donada la manca de noves idees per vendre el seu programa electoral, que no és res més que un dejà vu que ja vam patir, amb les mateixes cares Mas, Espadaler, Puig... que no són cap canvi, ni tan sols un recanvi, com bé deia el president Montilla.

Han estat els diferents governs progressistes, primer amb el president Maragall i ara amb el president Montilla, els que hem pensat en planificar el nostre futur, els que hem triplicat la inversió a casa nostra amb 700 milions d'euros que ens permeten començar a agafar força i ser competitius en el conjunt de Catalunya. Hem enfilat el camí, no l'aturem davant promeses de pseudocanvis.


No volem ser cofois, la legislatura que acaba no ha estat fàcil i queda encara molta feina per fer. Però no podem deixar de reivindicar tot el que hem fet, tot el que hem millorat. Bona mostra de tot plegat han estat les darreres obres que hem pogut enllestir, sobretot la carretera que uneix Horta amb Xerta, una connexió de vital importància, i el pont nou entre Sant Jaume d'Enveja i Deltebre que no només respon a una reivindicació històrica dels dos municipis sinó que enllaça els dos hemideltes. El mateix dia a Tivenys inauguràvem la nova piscina municipal i al dia següent, a Tortosa, la caserna dels Mossos. Obres que s'afegeixen a un gran llistat d'actuacions que ens han permès diposar de més serveis a tots els municipis, només cal que mirem al nostre voltant i ho comprovarem, que tenen a veure i molt amb la nostra qualitat de vida: millores en l'educació, en la sanitat i també més respecte a la cultura i al nostre entorn. Pensant en el general de les Terres de l'Ebre i en el concret de cadascun dels nostres municipis. A Tivenys mateix, d'on tinc l'honor de ser alcaldessa, les piscines representen una obra emblemàtica, àmpliament demandada, una actuació que s'afegeix a la del nou ajuntament, l'escola bressol, el nou consultori mèdic i el recinte firal, entre moltes altres actuacions del govern de la Generalitat, del govern liderat pel PSC, al nostre municipi. I com a Tivenys, als 52 municipis de les Terres de l'Ebre. Siguem-ne conscients. Recordem el paper de cadascú davant una cita tan important com són les eleccions. I sobretot, no ens quedem a casa. Hi ha massa coses en joc.

Maria Beltran
Alcaldessa de Tivenys i diputada provincial