divendres, 15 d’octubre del 2010

Núria Ventura: "El canvi de les Terres de l'Ebre gràcies a l'acció de govern és evident: hem preparat en territori per al present i futur"


La Diputada del PSC i Alcaldessa d'Ulldecona assegura en el decurs de la conferència “Les Terres de l'Ebre, el canvi real” feta ahir al campus de la URV, que s'han posat les bases per la competitivitat del nostre territori


En una comparativa de l'abans i el desprès de l'acció dels governs catalanistes i d'esquerres és palpable arreu la transformació soferta a les Terres de l'Ebre.


La Diputada socialista va recordar que “al principi d'aquesta dècada arribàvem amb una manca evident d’inversió pública, amb clares deficiències en els equipaments de salut, educatius i de serveis socials, un déficit en infraestructures, amb un estat deficient de les xarxes de comunicació (viària, ferroviària i portuària), també de telecomunicacions, i la dificultat de provisió de serveis bàsics”. Així, va afegir que “difícilment podiem competir amb altres territoris i amb altres països a nivell econòmic”.

A principis del 2000 la resta del país ens portava dos dècades de distància. Una distància que els socialistes hem intentat retallar des que tenim oportunitat de governar la Generalitat, amb una inversió per càpita superior a qualsevol altre territori. Més de 700 milions d’euros demostren el que som capaços de fer.

Més escoles, més institus, més llars d’infants, més quipaments esportius i culturals, més consultoris mèdics, més CAP’s, millors hospitals, polítiques de dinamització econòmica, més atenció a les persones depenents, més carreteres, millors xarxes de comunicacions, més respecte al patrimoni, al medi ambient. Una obra de govern que ens fa sentir orgullosos als socialistes d’haver liderat els dos darrers governs de la Generalitat.

Núria Ventura va posar de manifest que “els darrers anys hem construït un territori modern, un territori en continua transformació i preparat per assolir els reptes de present i futur. Hem de ser capaços ara de conduir fins a la seva finalització el període actual de realització efectiva d'inversions estratègiques que asseguren la nostra competitivitats com a territori, que asseguren els manteniment dels serveis essencials a tots els nuclis de població dels 52 pobles ebrencs, la qualitat de vida en el món rural, trencant definitivament l'aïllament que hem viscut durant tant i tants anys."

Segons Ventura “la política industrial ha de convertir-se en l’eix central de les polítiques econòmiques en els propers anys a l’Ebre, un cop acabades i en alguns casos començades, infraestructures bàsiques que fins ara ens ho impedien”.