dimarts, 26 d’octubre del 2010

Sabaté defensa a Brussel·les la necessitat d'una política comuna de seguretat i defensa forta

El senador assisteix a la reunió de la COSAC

El senador Joan Sabaté, portaveu de l’Entesa a la Comissió Mixta de la Unió Europea, va intervenir ahir en la reunió bianual de la COSAC (Conferència dels Òrgans Especialitzats en els Assumptes Comunitaris Europeus dels Parlaments de la Unió Europea) en el debat “control parlamentari de la política europea de seguretat i defensa”.

Sabaté ha defensat la necessitat d'una política comuna en seguretat i defensa que sigui forta, de la mateixa forma que la UE ha establert una unió econòmica, i per a què aquesta política sigui eficaç ha d'estar sotmesa al control democràtic.

El senador ha subratllat que el control parlamentari necessari per a supervisar aquesta política comuna ha de ser exercit pel parlament Europeu, malgrat que uns altres defensen que aquestes polítiques han de ser nacionals. Sabaté creu que sí ha d'haver control dels parlaments en temes de seguretat i defensa comú, però que l'òrgan competent hauria de ser el Parlament Europeu.

El senador de l’Entesa ha dit aquesta política comuna de seguretat i defensa ha de garantir la permanència dels valors democràtics europeus com referent internacional.