divendres, 1 d’octubre del 2010

Que res no s'aturi

La rapidesa amb què es produeixen els esdeveniments, molt sovint fa que la memòria tendeixi a oblidar ràpidament les situacions anteriors perquè hem anat a millor. Per aquest motiu és bo recordar com estàvem abans, per a no caure en mans d’aquells que van governar durant més de 23 anys des de l’oblit a les Terres de l’Ebre. Com hem avançat en aquest darrers 7 anys i si es vol, en els últims 4 anys, perquè ara el que cal és posar a judici l’acció de l’actual Govern de la Generalitat, donat que els mandats són per quatre anys.

Recordo quan en anteriors campanyes electorals es prometien obres tan emblemàtiques com el Pont de Sant Jaume a Deltebre, la construcció del canal Xerta- Riu Sénia, la Carretera de Tortosa a Ulldecona, la carretera d’Horta de Sant Joan... L’escolarització de 0 a 3 anys, el que coneixem com llar d’infants, o el desplegament total del Mossos d’Esquadra, o que s’hagin augmentat molt significativament el número de mestres i professors a les escoles i instituts, o la implantació de la Universitat Rovira i Virgili, i el gran avenç que s’ha produït en la salut, entre d’altres. La gent del carrer és que ja se'n reia quan ho sentia en veu dels polítics, sobretot, si venia de CiU, que portaven molts anys estant al govern i prometent-t’ho una campanya darrere de l’altra.

Doncs bé, aquestes obres i d’altres, ara han estat fetes realitat. Només cal veure com estaven els nostres municipis i com estan ara, aquestes actuacions tan demanades per la nostra ciutadania han estat fruit de l’esforç de la gent, com no, però també de la tenacitat, la constància i les ganes de fer-ho possible del Govern catalanista i de progrés encapçalat pel president Montilla.

Ara, doncs, el que cal és continuar confiant en els que sí que fan coses, en els Fets i no paraules, la feina mai s’acaba, hem d’avançar i continuar progressant de la mà dels que sí fan actuacions per a tot el territori Ebrenc, de la mà d’un nou Govern Socialista

Francesc Miró Melich
Alcalde de Godall
Diputat Provincial