dijous, 20 de gener del 2011

El PSC entra una moció a Tortosa en defensa de la construcció del nou hospital i anuncia una oposició exigent per no fer marxa enrere


Els socialistes lamenten les desafortunades declaracions dels dirigents de CiU i diuen que no permetran que el nou govern defugeixi la seva responsabilitat

“Massa senyals d'alarma respecte a l'atenció que el nou govern, amb CiU al capdavant, tindrà respecte a les Terres de l'Ebre”. Això és el que ha provocat avui la primera compareixença dels socialistes ebrencs per valorar tot un reguitzell ja de notícies que malauradament són negatives per al territori: fre a les vegueries, recels amb el pla d'industrialització i el pla territorial i, sobretot, l'anunci del retard, i fins i tot, l'amenaça velada sobre el futur hospital de les Terres de l'Ebre. Així, a banda de valorar tots aquests temes, el PSC ha anunciat que aquest matí ha entrat una moció per al pròxim ple a l'Ajuntament de Tortosa, que farà extensible a tots els ajuntaments de les Terres de l'Ebre, perquè es continuï la feina iniciada en la construcció d'aquest equipament. “És una proposta amb voluntat de tenir el màxim consens possible, que no va en contra de ningú, ja que el que reclamem a Tortosa i al seu alcalde és que actuï com a capital del territori”, ha explicat el president del PSC a l'Ebre i portaveu del grup Socialista a l'Ajuntament, Joan Sabaté, tot assenyalant que Tortosa no pot defugir la seva responsabilitat respecte a les Terres de l'Ebre.

La moció demana que l'Ajuntament posi de manifest la urgent necessitat que les Terres de l'Ebre disposin d'un nou hospital públic de referència, que substitueixi a l'hospital Verge de la Cinta, per la saturació de l'espai que ocupa i per la pràctica impossibilitat de continuar amb l'ampliació dels serveis. I que, per tant, és necessari continuar les actuacions iniciades per l'anterior govern de la Generalitat destinades a la construcció del nou hospital als terrenys del Pla Parcial de la Farinera de Tortosa.

“Tots som conscients de la situació econòmica i no contribuirem a posar les coses més difícils, però no permetrem que es defugeixin responsabilitats. Hi ha hagut uns pronunciaments recents, que no es poden passar per alt”, ha destacat el primer secretari del PSC de l'Ebre, Antoni Sabate, que ha denunciat que “no es pot permetre que responsables del territori de CiU diguin que s'ha enganyat al territori en un tema tan sensible com és la salut pública”.

Sabaté també ha volgut mostrar la solidaritat del PSC amb el que fins ahir ha estat delegat territorial de Salut a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán, que va presentar la seva dimissió en desacord amb aquestes declaracions. “De prestigi reconegut, dins l'àmbit de la salut, coneixedor de la realitat de la salut a les Terres de l'Ebre, ha conduït un treball que ha conformat un mapa sanitari a les Terres de l'Ebre molt equilibrat i compactat”, ha detallat. En aquest sentit, Roldan, ha recordat que el de l'hospital és un projecte sòlid dins de la normativa, amb la fiscalització de la intervenció general, iniciat el 2006, del qual ja s'ha confeccionat el pla director, el pla funcional, el certificat d'idoneïtat, la cessió prèvia dels terrenys per part de l'Ajuntament i l'elecció del guanyador del concurs d'idees per impulsar-lo. “No es poden acceptar les declaracions efectuades per la dignitat de la institució, no només meva, sinó de tots els professionals que hi estan treballant. No es pot menystenir la seva feina”, ha etzibat.

Joan Sabaté també ha recordat, argumentant-ho amb un seguit de declaracions efectuades pels líders territorials de CiU els anys 2006 i 2007, la manca de respecte institucional i els pals a les rodes que des de Francesc Sancho, a Xavier Pallarés i Ferran Bel, es van posar a la posada en marxa del nou hospital. Una posició, la dels dirigents de CiU al territori, en consonància amb el que ja va anunciar el mateix Artur Mas abans de les eleccions, qüestionant la necessitat de construir nous hospitals.

“El model de CiU és sensiblement diferent, construiran menys hospitals públics, i apsostaran pel sector privat de la salut”, ha lamentat, tot afegint: “El nou conseller, que ve del sector privat, ja ha anunciat que prioritzaran l'ampliació dels serveis concentrats a Barcelona en detriment de l'atenció als territoris. Ara, que s'havia fet un esforç amb vista a les Terres de l'Ebre, ens tocarà tornar a anar a buscar serveis a Barcelona”. Per tot això, Sabaté ha assenyalat que des del PSC es treballarà en la recerca del consens, però que es farà una oposió exigent i combativa com mereix el territori per no fer marxa enrere en els avenços aconseguits.

“Cal convocar d'urgència la comissió per la industrialització”

Per tant, per al PSC és inexcusable mantenir el ritme d'inversions del govern anterior, que va tirar endavant un seguit de projectes necessaris per al territori, tot i la situació econòmica. “I és que estem parlant també de temes clau per redreçar econòmicament el nostre territori, entre altres, el pla de reindustrialització, per la qual cosa és urgent que el nou delegat de govern convoqui ja la comissió per la industrialització de les Terres de l'Ebre. Hi ha diners i no es pot perdre el temps”