dimarts, 18 de gener del 2011

El PSC recull les queixes dels veïns i comerciants per la mala planificació de les obres al centre d'Amposta




Antoni Espanya diu que s'haurien pogut fer escalonadament i habilitar aparcaments gratuïts per no perjudicar el comerç, que ha titllat de nefasta la campanya de Nadal

El PSC d'Amposta s'ha fet ressò aquest matí de les múltiples queixes que ha rebut per part dels comerciants per la mala planificació de diferents obres als carrers del centre de la ciutat, que han provocat un greu perjudici en la campanya de Nadal. Unes obres que ara s'han agreujat amb l'aixecament d'un nou carrer, el Calderon de la Barca, que ha deixat aïllats els veïns i comerciants de la zona afectada. “El motiu de la convocatòria és denunciar tot un conjunt d'obres necessàries a la ciutat, però mal planificades en la seva execució, ja que s'han realitzat totes conjuntament, quan s'haurien pogut escalonar”, ha explicat el portaveu del grup municipal, Antoni Espanya.

Es tracta, concretament d'un seguit d'actuacions, finançades amb el fons FEDER, que afecten als carrers Miquel Granell, Verge de Montserrat, Mestre Homs, Cervantes, Calderon de la Barca, Navarra i Inocencio Montagut, i les de l'aparcament de la plaça del Mercat, que han col·lapsat la zona comercial centre. “Denunciem que aquestes obres, que es van iniciar abans de la campanya de Nadal, s'haguessin pogut fer una darrera l'altra o agrupades, evitant la proximitat física per evitar aquest perjudici al comerç local”, ha explicat Espanya, tot lamentant que “molts comerciants han titllat la campanya de nefasta per la dificultat dels accessos”. El dirigent socialista també s'ha fet ressò que durant l'execució de les obres no hi ha hagut cap interlocutor entre veïns i comerciants, i l'Ajuntament. “La majoria ens han dit que no saben on adreçar-se per resoldre els problemes”, ha apuntat.

A més, a tot això cal afegir el que és un greuge comparatiu amb altres noves zones comercials de la ciutat, on l'Ajuntament ha habilitat espais d'aparcament gratuït, una iniciativa que no s'ha tingut en compte al centre. En aquest sentit, el portaveu socialista ha apuntat que s'haurien pogut buscar també solucions, com anul·lar la zona blava mentre duressin les obres o habilitar una zona propera d'aparcament gratuït també. “En definitiva, això ens mostra la manca de sensibilitat del govern cap a una de les poques activitats que, en la situació de crisi actual, pot generar una mica de moviment econòmic com és el comerç interior”, ha conclòs Espanya, tot advertint: “Si això no es cuida, malament podem promocionar, tal com reivindica l'alcalde, Amposta com a ciutat de serveis, ja que és elemental planificar les obres perquè no afectin al comerç local”.