dissabte, 19 de maig del 2012

El PSC inicia els diàlegs per l'elaboració d'un pacte social

El PSC de l'Ebre ha realitzat avui, en el marc de la iniciativa que els socialistes realitzen a tot catalunya, la jornada “Diàlegs pel Pacte Social”, que han de ser l'embrió de l'elaboració d'un pacte social per sortir de la crisi fruit del diàleg amb sectors, entitats i persones relacionades amb els diferents àmbits que han de formar part de la proposta. “Volem escoltar els agents socials, que ningú quedi fora i establir lligams amb les associacions i entitats, volem recollir totes les inquietuts per elaborar un document seriós, realista i progressista”, ha detallat la primera secretària, Núria Ventura.
A les Terres de l'Ebre, la jornada ha girat al voltant de les entitats i associacions que es dediquen a atendre a persones amb risc d'exclusió social. Hi han participat Creu Roja, Càritas, SILOE, sindicats i diferents ONG's. Els diàlegs han estat organitzats i conduïts pel secretari d'Acció Política del PSC de l'Ebre, Francesc Miró, i la secretària executiva de Polítiques Socials, Imma Casado. Entre les principals reclamacions que hi ha hagut ha estat la col·laboració entre les entitats del tercer sector i les administracions públiques per garantir l'estat del benestar i la cohesió social.

Les conclusions d'aquests diàlegs són fonamentals per al PSC per elaborar el pacte social. Els seus principals objectius han de ser limitar les retallades del Govern de la Generalitat i del Govern central; determinar i definir quines reformes cal fer en els diferents àmbits per afrontar la situació actual, i identificar un conjunt de mesures concretes d'estímul a l'economia “que els governs actuals han estat incapaços de definir fins ara”. “Quan parlem de pacte social ho fem des d'un sentit ampli referint-nos a totes les polítiques econòmiques i socials que puguin configurar una alternativa a la sortida de la crisi diferent a la que proposa la dreta catalana i espanyola”, ha emfatitzat Núria Ventura.