dimecres, 23 de maig del 2012

Sabaté demana en una moció que es modifiqui el cabal ecològic de l'Ebre previst en el Pla Hidrològic

El senador també reclama que la proposta de cabal s'ajusti a la Directiva Marc de la UE i a la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre  

El senador i portaveu adjunt de l’Entesa, Joan Sabaté, ha presentat una moció que es debatrà al pròxim ple del Senat, a conseqüència de la interpel·lació que va mantenir ahir amb el Ministre de Medi ambient, Miguel Àries Cañete, sobre la fixació del cabal ecològic de l'Ebre.

El senador va defensar que és preocupant la rebaixa del cabal que proposa el Pla Hidrològic de la Demarcació de l'Ebre per les seves conseqüències ecològiques en el delta de l'Ebre i va explicar l'alarma que aquesta proposta ha produït en el territori.

Per això, Joan Sabaté presenta aquesta moció que demana:

- Modificar la proposta de cabal ecològic per al tram inferior de l'Ebre, prevista en el projecte del Pla Hidrològic de la Demarcació, des d'estació foronòmica n. 27 a Tortosa fins a la desembocadura.

- La nova proposta de cabals respondrà als criteris de la Directiva Marc de la UE, tenint en compte l'opinió de les nou CCAA que participen de la conca i prenent com a referència bàsica la proposta de la Comissió per a la sostenibilitat de les terres de l'Ebre i en compliment del que s'estableix en la vigent Llei del Pla Hidrològic Nacional.