dimarts, 15 de maig del 2012

El PSC titlla d'inadmissible l'abstenció de CiU al nou pla d'industrialització


Critiquen el doble llenguatge de convergents i populars que de nou a les Terres de l'Ebre defensen una cosa i després a Madrid i Barcelona en fan una altra
El PSC de l'Ebre ha mostrat avui la seva indignació per l'abstenció del grup de CiU a l'esmena que els socialistes han presentat als pressupostos per una segona fase del Pla d'Industrialització per a les Terres de l'Ebre. “Ens hem trobat amb la sorpresa lamentable que CiU no ha donat suport a la nostra esmena, en la comissió de pressupostos del Congrés, perquè les Terres de l'Ebre tingui els recursos per a desenvolupar infraestructures i equipaments necessaris per fomentar la industrialització”, ha denunciat el portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya, Joan Sabaté, que ha estat contundent en assenyalar que quan CiU ha d'utilitzar la seva força al Congrés i al Senat “sistemàticament s'alinea amb el PP”.
En aquest sentit, la primera secretària del PSC, Núria Ventura, ha posat en evidència el doble llenguatge que tant CiU com el PP fan servir al territori. “Ens diuen que aposten per mesures de reactivació econòmica, per inversions, per la defensa dels nostres pobles i comarques i quan arriben a Madrid voten en contra de les nostres propostes o s'abstenen en mesures importants de reactivació econòmica, en un moment de situació econòmica i de xifres d'atur força preocupants”. I hi ha afegit que el que fan és retallar en polítiques actives d'ocupació deixant els “nostres ajuntaments sense plans d'ocupació i escoles tallers adaptats a la creixent demanda social d'arreu del territori.” Ventura ha apel·lat a un pla de xoc per fer front a la difícil situació que viu el territori.
Esmenes del grup parlamentari Socialista
Sabaté ha titllat també de vergonyós el silenci del govern de la Generalitat davant el fet que el govern del PP no compleixi el mandat de l'Estatut i només s'inverteixi un 11% a Catalunya quan l'addicional tercera marca clarament que les inversions han d'arribar al 18,7%. En aquest sentit, els grup parlamentari Socialista mantindrà les esmenes presentades en comissió en el debat que el ple de Congrés celebrarà la setmana vinent i en què reclama en el marc de l'addicional tercera el projecte constructiu de l'A-7 entre la Jana i el Perelló, la millora de la línia ferroviària entre Móra d'Ebre i Reus i un conjunt d'actuacions en el corredor del Mediterrani.
A més, a banda dels 10 milions per a un nou pla d'industrialització, el PSC ha entrat també esmenes per 1 milió d'euros per a la Mancomunitat de la Taula del Sénia; 100.000 euros per a la connexió de l'estació de bombeig d'Illa de Mar del Delta de l'Ebre amb el filtre verd, i 350.000 euros per al projecte de regeneració de les aigües de les badies dels Alfacs i del Fangar al Delta de l'Ebre. “Són esmenes realistes i d'acord amb la situació econòmica actual que responen a les necessitats del nostre territori per incentivar l'economia, el creixement industrial i l'economia verda”, ha emfatitzat Sabaté.