dijous, 20 de març del 2014

El PSC proposa agrupar la contractació d'espectacles festius a Amposta i oferir entrades bonificades als col·lectius desafavorits

Antoni Espanya insisteix en la necessitat d'optimitzar al màxim els escassos recursos municipals
El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament d'Amposta ha entrat una moció amb vista al proper ple en què proposa al govern municipal optimitzar els recursos i a la vegada afavorir els col·lectius més vulnerables pel que fa a la celebració de les activitats festives que l'Ajuntament organitza al municipi. En concret, el PSC proposa que s'estudiï agrupar la contractació dels espectacles que es realitzen durant l'any i que es faci la corresponent oferta pública a empreses del sector per abaratir el cost. "Festes és la partida en què es pot estalviar més", ha recalcat el portaveu socialista, Antoni Espanya, "no plantegem reduir el número d’actes, sinó que com el format de les Festes Majors és bastant similar d’un any per l’altre i es coneix amb anticipació el número d’orquestres que hi actuaran, de la mateixa manera que el número d’actuacions infantils o actes concrets per a joves o culturals, aquests es poden mancomunar". Aquesta fórmula podria suposar, segons explica, un abaratiment significatiu final dels costos de contractació.
Els socialistes ampostins també volen que s’estudiï una formula de bonificació per a famílies amb pocs recursos per l’assistència als espectacles festius organitzats per l’ajuntament, les festes majors i el Mercat a la Plaça, més concretament. "Moltes famílies s’han vist amb l’obligació de retallar en despeses no prioritàries i l’assistència a aquesta classe d’espectacles és materialment impossible per molta gent que fa uns anys sí que podia fer-ho", ha exposat Espanya. Per això, considera convenient reservar una part de les entrades per aquesta públic. En concret, aniria destinat a aturats de llarga durada i/o famílies que estan sent assistides per diverses ONG de la ciutat. "L’accés a la cultura per desgràcia és el primer en rebre les retallades en temps de crisi i entenem que s’ha de garantir aquest dret a tots els ciutadans", ha emfatitzat.
Cal subratllar que la reducció de la despesa corrent del consistori ha estat una prioritat per al grup municipal Socialista des de fa uns anys i per aquest motiu s'han presentat diverses iniciatives al ple com la que es debatrà dilluns vinent. Espanya ha tornat a incidir que en un context econòmic com l'actual "és una obligació de totes les administracions públiques optimitzar al màxim els escassos recursos municipals".