dilluns, 10 de març del 2014

L’alcalde de Deltebre rebutja ‘vendre l’aigua’ de l'Ebre a canvi d’obres pendents al Delta

En una entrevista al Canal 21 publicada per la Marfanta
Foto: Canal 21/La Marfanta
L’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha ofert a la Plataforma en Defensa de l’Ebre tot el suport del seu Ajuntament per a la manifestació que el moviment social ha convocat per al proper 30 de març en aquesta població del Delta. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bertomeu ha explicat aquest dilluns que ja han començat a preparar el recorregut i la logística de la primera manifestació al territori contra el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre. Segons Bertomeu, el punt de trobada serà la plaça de l’Ajuntament de la població veïna de Sant Jaume d’Enveja, i després els manifestants travessaran l’Ebre pel pont Lo Passador, tot recorrent diversos carrers de la població fins arribar a la plaça de l’Ajuntament de Deltebre. En aquest sentit, l’alcalde ha fet una crida a omplir els carrers. I és que, segons Bertomeu, ni el Ministeri d’Agricultura ni la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) han volgut escoltar les al·legacions que han presentat els ajuntaments, els consells comarcals i la mateixa Generalitat.
En la mateixa entrevista, Bertomeu ha afirmat que desconfia de l’oferta de diàleg que la setmana passada feia el ministre Miguel Arias Cañete, a qui ha acusat de fer campanya per a les eleccions europees del maig. Així, l’alcalde de Deltebre ha recordat que el moment de parlar del cabal ecològic era abans d’aprovar-se el pla de conca al Consell de Ministres. De la mateixa manera, ha rebutjat la posició dels regants de la Dreta de l’Ebre, que donen suport al pla de conca a canvi de la realització de les obres pendents al Delta. Segons Bertomeu, el Delta no es pot vendre l’aigua de l’Ebre a canvi d’infraestructures.
Finalment, Bertomeu ha apostat per sumar-se al front institucional que ha proposat l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, per combatre el nou pla de conca al costat de la Generalitat.