dimarts, 6 de maig del 2014

Compromís amb les persones, l’hora del canvi

Article de Francesc Miró, candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta, publicat per Un Cop d'Ull
En aquests temps de dificultats que sofrim, es fa necessari cooperar els uns amb els altres. Per això urgeix un canvi en els comportaments de la ciutadania, un canvi en les relacions humanes. Tothom hem d’entendre que no podem quedar-nos tancats a casa nostra com si el que li passa al nostre veí no anés amb nosaltres.
Val a dir que moltes persones per mitjà de diverses organitzacions solidàries realitzen aquesta tasca tan necessària i urgent. ONG’s, però, que estan mancades de recursos econòmics i mitjans tècnics donat que no reben l’ajut institucional necessari per tal de poder atendre a tothom en condicions òptimes.
Els ajuntaments tenen prou capacitat tècnica i humana per ajudar-los i ara, més que mai, cal donar respostes, cal estar al servei de les persones, cal ajudar als aturats i als desnonats, cal estar al costat de la gent que pateix pobresa energètica, cal donar suport a la ciutadania que ha patit l’engany de les preferents i ara no pot recuperar els seus estalvis, tantes i tantes desigualtats que és des de la responsabilitat compartida que podem combatre.
No entenc la política si no és estant al costat de la gent i és des dels Ajuntaments des d’on més es pot ajudar als nostres veïns i veïnes. La proximitat d’un Ajuntament permet destinar els recursos allà on són més necessaris.
Aquest esperit, i no cap altre, és el que ens ha de portar als servidors públics, a aquells que ens dediquem a fer política, a que no hi hagi cap ciutadà sense la seva oportunitat, i en això he esmerçat i continuaré esmerçant tots els meus esforços.
Aquestes premisses són les que m’han dut a afrontar el compromís d’encapçalar la llita del PSC a les eleccions municipals de 2015 a Amposta.
Un dels principals objectius que avui tenim, i que assumeixo com a prioritari, és generar les polítiques econòmiques necessàries que creïn ocupació pensant en la ciutadania en general, atenent les especificitats de cada col·lectiu en particular, començant pels joves perquè no hagin de marxar fora a guanyar-se la vida. També és fonamental recuperar el lideratge que Amposta malauradament ha perdut en els darrers anys.
Així, entendreu que el meu és un pacte amb les persones perquè tinguem tots un present digne i un futur millor. Precisament, per això, reafirmo el meu compromís amb els ampostins i ampostines amb el convenciment que aportaré la meva experiència en l’àmbit municipal per liderar l’alternativa serena, responsable i seriosa que necessita Amposta.