dimecres, 14 de maig del 2014

Comunicat conjunt dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa

PSC, ERC, ICV-Entesa per Tortosa i PP denuncien la reiterada manca de lleialtat institucional de l'alcalde, Ferran Bel
Ahir dimarts, 13 de maig, a les 12 del migdia, l’Ajuntament de Tortosa va fer un minut de silenci com a mostra de respecte, condol i rebuig a l'assassinat de la Presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, expressió de condol a la qual ens sumem. La convocatòria, que considerem oportuna, per enèsima vegada, malauradament, no va ser ni informada als portaveus dels altres grups municipals ni tampoc comunicada a la resta de regidors a l’oposició, i en particular, donades les circumstàncies, ni al representant del PP.
Lamentablement, però, i això ens obliga a denunciar-ho davant la ciutadania, aquesta no és la primera vegada que des de l'Alcaldia es manté una actitud de menyspreu a la condició dels regidors a l’oposició, regidors que ocupen el seu càrrec en representació democràtica de la ciutadania de Tortosa. Els diferents grups hem dut reiteradament al ple la manca d’informació per part de l’alcaldia i el sectarisme en no fer-nos arribar moltes de les convocatòries a assistir a les diferents activitats que es fan al municipi per part de les associacions i entitats, en què ens consta que molts cops els convocants havien demanat a l’alcalde fer-ne extensiva la invitació a la resta de la corporació. Són moltes les vegades en què ens han preguntat perquè no hem assistit a un acte que desconeixíem perquè l’alcalde no n’havia informat, però que paradoxalment sí que n’eren sabedors els regidors de CiU. Un fet que no havia passat mai a l’Ajuntament de Tortosa.
El que pot semblar un tema menor no deixa de ser simptomàtic d’unes formes i una actitud que s’estén a la manera de governar la ciutat que no és positiva per als tortosins i tortosines. És per aquest motiu que emetem aquest comunicat de protesta per l'actitud reiterada de l'alcalde, Ferran Bel, quant a la manca de comunicació en el context de la bàsica relació de lleialtat institucional.