dimecres, 28 de maig del 2014

Joan Ruiz: "La seguretat dels ebrencs és més important que els interessos econòmics"

El PSC vota a favor de tancar definitivament la planta Castor i critica “la falta de coordinació i la caòtica política informativa” arran dels sismes que es van produir a la zona

El PSC ha votat aquesta tarda en la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a favor del tancament definitiu del magatzem de gas natural subterrani i marítim situat enfront de les costes del delta de l’Ebre denominat Castor. Ruiz ha recordat que es van produir més de 600 sismes a la zona durant els mesos de setembre i octubre de l’any passat, el més gran dels quals va arribar fins als 4,3 graus en l’escala de Richter i que "van provocar la incertesa i la por als habitants de la zona i van portar al tancament temporal de la instal•lació". Ruiz ha defensat avui el tancament definitiu perquè, ha assenyalat, “La seguretat dels ebrencs és més important que els interessos econòmics”.
El diputat ha recordat que el 21 de novembre el Parlament de Catalunya ja va aprovar demanar el tancament del magatzem, cosa que farà que els habitants del nord de Castelló i les Terres de l’Ebre“puguin estar mes tranquils”. “En aquesta zona hi ha tres centrals nuclears”, ha explicat Ruiz,“i també el Delta de l’Ebre i d’altres zones de gran riquesa ecològica, que fa que manera que els que hi viuen estiguin molt conscienciats”. La situació requeria “una resposta clara, ràpida i contundent” de l’empresa responsable i de les administracions “que no es va produir”.
“Van faltar informació i coordinació”, ha insistit Ruiz, que ha qualificat de “caòtica” la política informativa que es va dur a terme. "El ministre Soria no va comparèixer fins a dues setmanes després que es produissin els sismes”, ha recordat, “un fet greu si tenim en compte que l’empresa responsable de la instal•lació va relacionar des del primer dia els sismes i l’activitat del magatzem”. El PP ha votat en contra del tancament definitiu del Castor.