divendres, 9 d’octubre del 2015

El temps s’escapa

Activitat del portaveu, Francesc J. Miró Melich, portaveu municipal dels Socialistes d’Amposta
Des del primer dia ja vaig anunciar que faríem una oposició responsable, seriosa i exigent, que estaríem amatents i seguiríem de prop l’acció del govern municipal. Si no ho fa bé o no compleix ho criticarem i serem insistents. Nosaltres no escatimarem esforços en aportar propostes positives, des del primer moment, perquè com ben bé és diu tempus fugit, locució llatina que significa el temps s’escapa i en què es convida a no perdre’l i, només així, és com resoldrem els problemes de la gent. Ens vam comprometre a treballar en favor de la gent, ocupéssim el lloc que ocupéssim, i així ho estem fent. Ens hi deixarem la pell.
Després dels primers 100 dies de la constitució del nou consistori creiem que el govern de la nostra ciutat ha de posar-se les piles. Per això, el grup Socialista vam portar al ple de setembre per a la seva aprovació tres propostes, dues de les quals, la de l’antic col·legi de les Monges i la d’ampliar la partida pressupostària destinada a les beques als Universitaris, formen part de l’acord amb el senyor Adam Tomàs i que va motivar el nostre vot a favor a la seva investidura com alcalde. La tercera feia referència a dotar d’espais Wi-Fi gratuïts els equipament públics en un moment en què és imprescindible l’ús d’Internet per part de la ciutadania i l’accés a les xarxes socials. Per això, vam proposat que l’Ajuntament disposi dels mitjans necessaris per tenir aquest accés, ja que el dret a la informació és un dret fonamental bàsic. Es tracta de tres propostes en positiu que creiem que haurien de ser compartides per qualsevol govern de progrés.
Així va ser en el cas de la proposta de dotar de Wi-Fi gratuït els equipaments municipals, que va rebre el suport del ple. També va prosperar, tot i que amb l’abstenció de CiU, la moció en què demanàvem augmentar la dotació econòmica als nostres universitaris en un moment en què els governs de Catalunya i Espanya han retallat considerablement la quantia de les beques universitàries en més d’un 30% i això ha provocat que un número important de noies i nois d’Amposta hagin renunciat a aquests estudis superiors. La dotació econòmica és molt minsa, en total 8.000€, que provoca que, en molts casos, la quantitat per beca no superi els 70€, per la qual cosa és una bona notícia aprovar que s’augmenti de forma considerable.
Ara bé, el que no és positiu i ens dol més és que el govern no hagi aprovat la modificació del POUM respecte de l’edifici de l’antic col·legi de les Monges per classificar-lo com a equipament i que hagi fet marxa enrere respecte a la moció que ja vam portar en l’anterior mandat en què vam obtenir, en aquell moment, el vot favorable del grup d’Esquerra d’Amposta, ara al poder. Això lamentablement ens porta a pensar que el poder ha canviat al senyor Adam Tomàs. Critiquem que l’alcalde es conformi ara amb la simple catalogació de l’edifici promovent així que també sigui atractiu per un particular. Amb aquest canvi de parer s’afavoreix un interès privat per sobre d’un interès públic, ja que la compra per part de l’Ajuntament, en l’actualitat amb un preu molt assequible donat el mercat immobiliari, permetria crear plans d’ocupació, llocs de treball, per tal de rehabilitar-lo i que fossin els ampostins i ampostines els beneficiaris de l’edifici del col·legi de les Monges per destinar-lo a finalitats socials, educatives, culturals i artístiques.
Més d’una vegada hem compartit, quan ERC d’Amposta també estava a l’oposició, posar en valor i donar suport al ric patrimoni associatiu i cultural que té la nostra ciutat. Malauradament, però, a la primera oportunitat que hem tingut i quan només fa 100 dies d’un canvi de govern que esperàvem fos il·lusionant, comprovem amb decepció que l’actual govern no té prou ambició, la qual cosa ens porta a recordar l’anterior govern de CiU. El que aleshores criticàvem ara continua igual.