dimecres, 7 d’octubre del 2015

Joan Sabaté: “L’impuls a l’economia de les Terres de l’Ebre fonamenta les nostres esmenes al Senat”

Un milió d’euros per als dos trams ebrencs de l’A-7, 10 milions per a la segona fase del pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre i 80.000 per a l’Observatori de l’Ebre, les propostes socialistes
El senador socialista i portaveu adjunt de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, Joan Sabaté, ha presentat avui les quatre esmenes als pressupostos de l’Estat per al 2016 que els socialistes han entrat en el seu tràmit al Senat. En concret, un milió d’euros per als dos trams ebrencs de l’A-7, 500.000 per al comprès entre la Jana i el Perelló, i 500.000 per al que va des del Perelló a l’Hospitalet; 10 milions per a la segona fase del pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre i 80.000 euros per a l’Observatori de l’Ebre. Sabaté ha remarcat que no s’han volgut fer propostes “de campanar” ni tampoc presentar moltes esmenes perquè les presentades, que considera prioritàries, puguin ser assumibles en els comptes del 2016
“L’impuls a l’economia de les Terres de l’Ebre fonamenten les nostres esmenes al Senat”, ha subratllat Sabaté, que ha repassat de nou la importància que té per al territori que s’executi el tram que queda pendent per enllestir l’A-7 . Per això, les dues partides de 500.000 euros haurien de permetre licitar, adjudicar i iniciar la redacció del projecte aquest exercici. “Es tracta d’una infraestructura que millora la connectivitat, que articula la regió de l’Ebre i que dóna solució al col·lapse i alta sinistralitat que pateix l’N-340”, ha insistit Sabaté recordant que les dues esmenes han estat consensuades amb CDC i ICV i que arriben al Senat a través dels grups parlamentaris Català al Senat de Convergència i d’Unió i de l’Entesa pel Progrés de Catalunya.
Si clau és aquesta esmena, tant important és que es doti de partida la segona fase del pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre amb una consignació de 10 milions d’euros. Sabaté ha recordat que la primera fase es va desenvolupar durant el mandat socialista i que ara cal donar-hi continuïtat perquè és clau per al creixement econòmic. De nou, el senador tortosí ha destacat que les esmenes també incideixen en la importància de donar continuïtat a la línia d’investigació de l’Observatori de l’Ebre frenada  quan des del govern del PP es va treure l’aportació que es rebia anualment.
Sabaté ha emplaçat a què s’aprovin aquestes esmenes tot recordant que els pressupostos per enguany representen de nou un “menyspreu i oblit” a l’Ebre i que denoten la manca d’atenció del govern del PP com el de CiU també a Catalunya en els darrers comptes amb el suport d’ERC.  “Calen polítiques que incentivin el creixement i no polítiques exclusivament d’austeritat i retallades”, ha reblat.
A més, ha criticat que es tracta d’uns comptes extemporanis que el mateix ministre de Guindos ha admès que caldrà modificar durant l’exercici tal com li ha exigit el comissari de la Unió Europea  d’Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici.  “Tots els grups parlamentaris hem criticat que quan estem a punt de celebrar les eleccions no és lícit que s’hagin aprovat uns comptes que no se sap qui haurà de desenvolupar”.
Finalment, el dirigent socialista també ha criticat que els pressupostos d’enguany no compleixen amb l’addicional tercera de l’Estatut, com ha passat des que governa el PP, i ha mostrat la seva confiança en què un canvi al govern d’Espanya a partir del 20 de desembre, amb Pedro Sánchez, serà positiu per a Espanya i, per tant, també per a Catalunya i les Terres de l’Ebre, tot recordant la important inversió que es va produir durant els governs socialistes.