dijous, 6 de març del 2008

Alerta amb la nova enquesta





La nova enquesta que ha sortit publicada avui a El Periódico d'Andorra ens ha de mantenir alerta ja que la mateixa parla d'un empat tècnic entre els socialistes i el PP aquest diumenge, dia 9 de març. Per tant, cal que hi hagi molta participació per tal d'aconseguir una victòria àmplia que ens permeti revalidar un govern de progrés i eviti que arribi a la Moncloa la dreta, aquesta dreta que tanta por ens fa.

Aquest va ser el missatge repetit un i altre cop en els darrers mítings celebrats aquests dies a les Terres de l'Ebre. Així, ahir mateix la consellera de Justícia, Montserrat Tura, va fer una crida a la participació i a exercir el dret a vot, un dret que tan esforç i patiment va costar aconseguir. Tura va participar en un míting a Ulldecona, davant uns 200 persones, acompanayada per la diputada Núria Ventura i la candidata Lluïsa Lizárraga. L'encarregat d'obrir l'acte va ser Raül Najas, secretari d'organització de les Joventuts Socialistes d'Ulldecona, que va admetre estar "acollonit". I va demanar el suport al programa socialista: "Cada vot socialista és un vot d'esquerrs, jove i un vot perquè el PP actual es jubili". De la seva banda, Lizárraga va parlar de la quarta pota de l'estat del Benestar que representa la Llei de la Dependència: "El PP amb la seva crispació ha difuminat les moltes millores en polítiques socials que s'han produït aquesta legislatura per part dels socialistes com aquesta llei, l'ajut a les famílies, l'augment de les pensions, l'estatut de l'autònom, l'increment dels salaris mínims..." Aquest fil argumental el va reprendre Núria Ventura, que va recordar el compliment per part del president José Luis Rodríguez Zapatero dels compromisos electorals assumits el 2004. I va apuntar les noves propostes dels socialistes com la beca salari per als estudiants, l'augment de 200 euros de les pensions i un nou incremen del salari mínim, entre altres. "Ajudeu-nos a convèncer la gent que cal anar a votar, quanta més gent siguem molt millor i aquest suport el convertiren en més treball, més dedicació i més inversió." Finalment, la consellera va advertir que el PP no ha entès ni entendrà mai la realitat diversa del país, en al·lusió als atacs continus cap a Catalunya.

Ahir també va estar a les nostres terres el diputat Josep Maria Rañé que va acompanyar Lizárraga i Antoni Espanya en el míting d'Amposta. El regidor ampostí i director dels serveis territorials d'Agricultura va aprofitar per situar l'auditori en l'actualtitat municipal, denunciant la seva oposició al pàrquing previst a l'hospital comarcal: "Hi ha opcions molt millors, com la caserna de la Guàrdia Civil, i hem parlat fins i tot amb el subdelegat per treballar en aquesta opció", va explicar Espanya, tot alertant que la proposta del govern ampostí (CiU) farà que l'actual Parc Municipal desapareixi per sempre. També va lamentar que el govern no admeti els problemes de circulació que hi ha al municipi. De la seva banda, Rañé va ser força contundent a l'hora de demanar el suport de la ciutadania aquest 9 de març. "Els debats els hem guanyat 3-0, però en vots estem 0-0. No diguem blat fins que estigui al sac i ben lligat. Si volem continuar millorant les coses, sortim tots plegats a votar". Rañé va fer referència també a les polítiques socials i va recordar: "El senyor Rajoy ja ho ha dit, si governen baixaran els impostos i a continuació disminuiran la despesa social". Finalment va recordar que Zapatero "s'ha trencat la cara per Catalunya" i ha advertit que si guanya el PP no hi haurà Estatut, ni drets, ni competènces i tornarà el transvasament.