dimarts, 4 de març del 2008

Hem guanyat el debat, ara cal guanyar en vots



El segon debat entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy ha sentenciat de forma contundent quina és la millor garantia per afrontar els pròxims quatre anys. El president Zapatero va tornar a guanyar amb arguments, amb propostes clares i concises, amb imatge i amb credibilitat. Però ara cal guanyar en vots, i això només passa perquè tothom surti de casa el pròxim diumenge, dia 9 de març i vagi a votar.
Aquest és un dels principals missatges dels socialistes de l'Ebre en el bon grapat d'actes i mítings que estem realitzant aquests dies. I és que hem omplert l'agenda, estem anant a pràcticament tot arreu, i la resposta ha estat molt bona, boníssima. Això ens encoratja, perquè veiem que hi ha ganes, il·lusió, optimisme i, sobretot, confiança en assolir una victòria que faci que tornem a tenir un govern de progrés. Però no val a relaxar-mos, perquè hi ha molt en joc. Catalunya i les Terres de l'Ebre som protagonistes principals d'aquestes eleccions, perquè la decisió que prenguem el dia 9 serà determinant en el resultat de tota Espanya. Per això, aquest cap de setmana, el PSC de l'Ebre no va descansar (a la imatge teniu fotos dels mítings de Xerta i Benifallet, més endavant penjarem la resta).

Divendres el diputat i primer secretari del PSC per Barcelona, Joan Ferran, que va assistir a un míting a Alcanar, ho va dir prou clar:"Hem de mobilitzar la nostra gent". Ferran va comparar els quatre anys de Rodríguez Zapatero amb els 8 anys d'Aznar. Així, pel que fa al creixement econòmic (% PIB), el primer trimestre del 2004, amb el PP encara al govern, va ser del 2,9, mentre que el segon trimetre del 2007, ja amb els socialistes, era del 3,8. Pel que fa a la renda mitja, amb Aznar era de 19.270 euros i amb Zapatero, 23.308. Quant al salari mig, 26.684 euros amb Aznar, 29.215 amb Zapatero. Pel que fa a l'equilibri pressupostari, el govern del PP va deixar un dèficit de -1.664 milions d'euros i amb Zapatero hi ha hagut un superàvit de +13.662 milions d'euros. La comparativa no deixa tampoc cap dubte si tenim en compte les polítiques de família, amb 1,2 milions de beneficiaris amb Zapatero amb els permisos de paternitat i les 500.000 famílies/any beneficiàries dels nous ajuts pel naixement d'una filla o un fill . Finalment, quant a la despesa en educació en els pressupostos generals de l'Estat, Aznar va dedicar-hi 1.516 milions d'euros front als 2.831 milions d'euros del govern Zapatero. A aquesta xifra cal afegir-hi els 20 milions d'euros per a llibres de text que ha destinat el govern socialista davant els només 130.000 euros del govern del PP. Quant al salari mínim interprofessional, ha passat dels 451,2 euros amb el PP als 600 euros amb el govern socialista. I pel que fa a la inversió pública en R+D+I, Aznar va destinar 2.904 milions d'euros i Zapatero ho ha pujat sensiblement, amb 7.679 millions d'euros.

Amb aquest missatge contundent i, sobretot, amb la garantia que qui millor pot defensar els interessos de Catalunya i les Terres de l'Ebre és José Luis Rodríguez Zapatero, la candidata ebrenca Lluïsa Lizárraga, gairebé ja sense veu però amb moltes ganes, va participar en diferents actes acompanyada o bé pel president del partit a l'Ebre, Joan Sabaté, o bé pel primer secretari, Antoni Sabaté, o bé per la diputada Núria Ventura, amb el suport també del candidat Joan Ruiz i dels alcaldes i regidors de les poblacions on ha fet mítings. La consigna clara: si no volem veure com perilla l'Estatut i els 34.5000 milions d'euros per a Catalunya; si no volem veure com ressusciten el transvasament; si no volem veure perillar les pensions, el salari mínim i lleis tant importants per a la nostra societat actual, com la llei de la Dependència; si volem que aquest sigui un país que aposta pels drets de tots i totes sense discriminacions, si volem eliminar la crispació i l'enfrontament cal anar a votar el dia 9 de març.