dimecres, 12 de març del 2008

El Parlament designa Joan Sabaté senador en representació del Parlament de Catalunya



El Parlament de Catalunya ha aprovat avui per unanimitat el nomenament de Joan Sabaté com a senador en representació de la Generalitat de Catalunya. Sabaté s’incorpora així al grup de senadors escollits per l’Entesa Catalana de Progrés. Demà, el president del Parlament, Ernest Benach, li lliurarà la credencial i el pròxim 1 d’abril prometrà el càrrec en el marc de la constitució de les Corts Generals, un acte en què també Lluïsa Lizárraga prendrà possessió del seu escó com a diputada al Congrés.

Joan Sabaté ha estat senador per designació parlamentària aquesta darrera legislatura i també va formar part de la cambra alta durant la legislatura 2000-2004. Entre les seves darreres intervencions al Senat cal destacar la petició perquè la planta de gas prevista a Vinaròs s’allunyés de la costa d’Alcanar i es construís en zona industrial, petició que va ser recollida pel ministeri. Cal recordar que en aquesta intervenció Sabaté va demanar que la planta s’instal·lés al polígon Catalunya Sud de Tortosa, petició rebutjada pel govern tortosí. Una de les darreres intervencions d’aquesta legislatura va girar a l’entorn d’una altra de les preocupacions dels socialistes de l’Ebre, la regressió del Delta. El senador tortosí va obtenir el compromís de la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, de garantir la posada en marxa de les mesures necessàries per pal·liar aquesta problemàtica.
Amb Joan Sabaté, també han estat escollits avui senadors per designació del Parlament de Catalunya, Assumpta Baig, del PSC; Joan Maria Roig, Jordi Vilaplana i Jordi Casas, de CiU; Carles Bonet, d'ERC; Daniel Sirera, del PP, i Joan Josep Nuet, d'ICV.