dimarts, 4 de març del 2008

L'aposta per la innovació i la recerca



El ministre de Comerç, Indústria i Turisme, Joan Clos, també ha volgut estar present a les Terres de l’Ebre per tal de participar en la campanya dels socialistes amb vista a les eleccions generals. D’aquesta manera, Clos va participar ahir al migdia en un dinar amb diferents representants del teixit socieconòmic de les Terres de l’Ebre.

El ministre va recollir l’aposta pels centres R+D+I feta pel senador i president del PSC a l’Ebre, Joan Sabaté, com a valor afegit a la indústria del territori, i va destacar que és una de les polítiques que interessa més al ministeri com a gran aposta per la modernització. Vinculant d’aquesta manera l’impuls industrial a la innovació i corresponent formació, que repercuteix en competitivitat i llocs de treball. Per aquest motiu, va instar a les petites i mitjanes empreses que s'associïn per invertir en innovació, recerca i desenvolupament. De fet, Clos va detallar que aquesta aposta es concreta amb la destinació de la meitat del pressupost del ministeri a aquests centres. Durant el dinar també va fer referència a les potencialitats turístiques de les Terres de l’Ebre que cal conrear per afavorir la diversificació econòmica del territori. Finalment, el ministre va refermar que es treballa per perfilar les solucions per gaudir del consens en relació a la planta de gas que s’ha d’instal·lar a Vinaròs.

Clos va participar a la tarda en un míting a Flix i a la nit va presidir el sopar de la Terra Alta.

Cal destacar que ahir també va estar a les Terres de l'Ebre el conseller d'Agricultura, Quim Llena, que va presentar el projecte de millora del camí Mitanplana de Mas de Barberans. Llena va participar després en dos actes de campanya, acompanyat pel secretari general d'Agricultura del Ministeri, Joan Puxeu, a l'Aldea i Paüls.