divendres, 29 de maig del 2009

L'efecte hipoteca

El present de l’actual crisi econòmica es viu, en general, amb la convicció ferma que ens en sortirem. Hi han indicis clars que alimenten aquest fet.
Cert és que estan tancant moltes activitats econòmiques i que la borsa de desocupats cada dia és més gran, però no és menys cert que el Govern està contínuament prenent mesures per a crear llocs de treball i minorar l’efecte de la crisi, algunes d’efecte immediat i d’altres que van més a poc a poc, però el Govern de Zapatero el que té molt clar és que qui no ha generat la crisi no acabarà pagant-la. Els treballadors no seran moneda de canvi per a sortir de la crisi.
Cap Govern té la solució màgica per tornar a generar tants llocs de treball com s’han destruït. El que sí que s’ha aconseguit, amb una intervenció decidida d’injecció de capital, tan criticada per alguns, i tan necessària per generar confiança entre els bancs i caixes, és rebaixar el preu del diner i, per tant que les hipoteques baixessin. L’estalvi produït en cada família amb hipoteca és d’una mitjana de 200,00 € mensuals. L’angoixa de la gent a perdre el lloc de treball és molta, però també ho és perdre el seu habitatge. Aquest estalvi genera confiança, i des de la confiança i la perseverança sortirem de la crisi; amb sacrifici sí, però sense perdre el que tant ens ha costat aconseguir, un nivell de protecció social digne, ampliat i recolzat pel Govern d’esquerres de Zapatero.


Francesc Josep Miró Melich
Alcalde de Godall
Diputat provincial