divendres, 29 de maig del 2009

Lizárraga: "Els arguments del PP a favor del transvasament són antics i repetitius"

La diputada del PSC critica que els populars no hagin volgut reconèixer cap de les nombroses actuacions dutes a terme pel Govern de l’Estat

La diputada del PSC Lluïsa Lizárraga va criticar ahir que el PP hagi tornat a insistir, en la Comissió de Medi Ambient al Congrés, sobre el transvasament de l’Ebre. Lizárraga considera que els arguments que utilitzen els populars per defensar aquesta infraestructura “són antics i repetitius”. El PP, a través del diputat per Castelló Miguel Barrachina Ros, va presentar fins a sis preguntes al subsecretari d'Estat de Medi Rural, Santiago Menéndez Luarca, en les quals va tornar a parlar de “malbaratament de recursos naturals” i va acusar de manera reiterada el Govern de l’Estat de “negar el desenvolupament urbanístic als municipis governats pels populars”. Barrachina fins i tot va continuar argumentant que la derogació va ser un càstig cap a les comunitats governades pel PP.

La diputada considera que, tot i ser repetitives, les argumentacions del PP “no deixen de sorprendre”. Lizárraga ha retret als populars que no hagin volgut reconèixer “cap de les nombroses actuacions que ha dut a terme el Govern en matèria d’aigua” i ha fet referència a la resposta clara del subsecretari que li ha recordat a Barrachina l'aposta del govern per ”impulsar alternatives com la reutilització, l’estalvi o la dessalació”. “Aquestes alternatives”, ha recordat, “s’han dut a terme des de la passada legislatura, amb resultats més que visibles a la conca del Segura i del Júcar on s’han produït un augment dels recursos disponibles”.