divendres, 23 d’octubre del 2009

El PSC es posa a disposició dels treballadors de la LEAR


El PSC es posa a disposició dels treballadors de la LEAR i es compromet a treballar conjuntament per la industrialització del territori

Els socialistes anuncien inversions per a la industrialització de l'Ebre, una de les quals s'ha concretat ja en una esmena als pressupostos generals de l'Estat

El PSC de l'Ebre s'ha reunit avui amb el comitè d'empresa de la Lear i els representants sindicals, amb assistència del secretari de Relacions Institucionals i Ciutadanes del PSC i portaveu adjunt al Parlament, Joan Ferran, en una trobada que ha servit per posar-se a disposició dels representants dels treballadors en tot allò que sigui necessari en la gestió d'aquesta crisi i a l'hora per revalidar el compromís mutu amb els sindicats de treballar activament per la industrialització del territori com a clau de futur.
En aquest sentit, avui mateix han entrat una esmena als pressupostos generals de l'Estat al Congrés dels Diputats, negociada amb el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, amb una primera aportació de 250.000 euros destinats a diverses actuacions de dinamització industrial de les Terres de l'Ebre. Aquesta quantitat correspondria a una subvenció nominativa per part del ministeri a favor de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE). En concret és una actuació destinada a ajudar les comarques de l'Ebre en el seu procés de regeneració industrial. Un cop aconseguida aquesta primera quantitat, en la mateixa línia, Joan Ferran ha avançat que treballaran ara amb la inclusió d'una partida específica en els pressupostos de la Generalitat.

Aquesta és l'estratègia que ve seguint el PSC d'impulsar polítiques que afavoreixin la industrialització de les Terres de l'Ebre, com ara el desenvolupament de les infraestructres de transport i comunicacions, la creació de sòl industrial i la gestió concreta d'inversions com en el cas de Acerías Gallardo, que té previst instal·lar-se al polígon Catalunya Sud.

Els socialistes estan treballant també sondejant les possibilitats de manteniment de l'empresa i, en qualsevol cas, amb l'objectiu de garantir les millors condicions possibles en cas que s'hagin de produir acomiadaments. El PSC, finalment, han manifestat la necessitat de mantenir el màxim consens polític, social i econòmic al territori tant per mantenir l'activitat d'aquesta empresa com per assegurar el futur col·lectiu. Per als PSC, la dificultat del temps que vivim ho exigeix i la superació de les legítimes diferències polítiques a favor de l'interès general és inexcusable.