dimecres, 28 d’octubre del 2009

Reunió amb els consellers Huguet i Serna sobre la Lear


Els diputats ebrencs que donen suport al govern es reuneixen amb els consellers Huguet i Serna

La diputada i membre de la Comissió Executiva del PSC, Núria Ventura, assegura que "és necessari agilitzar l'urgent rellançament industrial de la zona"


Els diputats i diputades ebrencs dels grups que donen suport al Govern s'han reunit avui amb els consellers Josep Huguet i Mar Serna al Parlament per parlar sobre l'expedient de regulació d'ocupació presentat per la multinacional Lear i que afecta més de 500 treballadors i treballadores de la planta que l'empresa té a Roquetes.
En aquest context, la Comissió Executiva del PSC va acordar dilluns traslladar al Govern central la voluntat que prengués mesures específiques de reindustrialització d'aquestes comarques."És conegut l'esforç inversor que la Generalitat està fent a nivell territorial", ha explicat la diputada del grup Socialistes-CpC Núria Ventura, que ha afegit que "actualment, el govern català dóna suport a les terres de l'Ebre, amb actuacions per valor de 2.913 euros per càpita, per sobre de la mitjana catalana, situada en 2.400".

És per això que el PSC de les Terres de l'Ebre considera que "és estrictament necessari que es continuï amb aquest ritme inversor per tal de dissipar les inquietuds pel present i futur de les Terres de l'Ebre i agilitzar el necessari i urgent rellançament industrial de tot el territori". En aquest sentit, ha dit Ventura, "mostrem la nostra satisfacció per l'ampliació a totes les Terres de l'Ebre del Pla de Dinamització Comarcal, que fins ara només afectava a la Terra Alta, tal com ha anunciat avui el President Montilla en la sessió de control al Parlament.
Aquesta setmana han començat ja les negociacions entre Lear i el comitè d'empresa de la planta de Roquetes, "una negociació que segur serà llarga i difícil i en la que tenim la seguretat que el Departament de Treball - ha dit Ventura - que vetllarà pels treballadors i treballadores". "Estem convençuts que la Generalitat no estalviarà esforços per mantenir oberta la fàbrica del Baix Ebre", ha explicat la diputada socialista. Ventura ha destacat també que la planta de Lear és "la més important del territori -fa més de deu anys oferia feina directa a més de 1000 persones- i, per tant, un cop duríssim al teixit econòmic i un cop psicològic per a la resta de sectors productius de les comarques de l'Ebre". A més, la membre de l'Executiva dels socialistes catalans s'ha mostrat preocupada pel "drama personal i familiar que comporta l'ERO per a més de 500 homes i dones, treballadores i treballadors que, en molts casos, han dedicat 20 o fins 30 anys, a l'empresa. Són persones, molts matrimonis, en la majoria dels casos entre 45 i 55 anys, que veuen difícil la seva reocupació en el mercat laboral", ha conclòs.