dimecres, 7 d’octubre del 2009

Uns 400 joves ja reben l'ajut per accedir a un pis de lloguer


El nombre de beneficiaris de la Renda Bàsica per Emancipació puja un 28,6% a les Terres de l'Ebre, amb 387 joves que ja reben l'ajut

387 joves de les Terres de l'Ebre ja estan cobrant les ajudes de la Renda Bàsica d'Emancipació, de 210 euros mensuals, que dóna el Ministeri d'Habitatge als joves que volen accedir a un pis de lloguer. D'aquesta manera, el nombre de beneficiaris d'aquest ajut directe ha crescut en un 28,6% els darreres tres mesos. És una xifra, d'altra banda, que s'incrementarà aviat, ja que en aquests moments hi ha ja 395 peticions més resoltes i enviades al Ministeri, pendents de verificació. Tortosa és la ciutat on hi ha més beneficiaris, amb 90 joves que ja perceben aquest ajut, seguida d'Amposta, amb 59 joves, la Ràpita, amb 37, i Alcanar i Ulldecona, amb 22.
Tal com explica la diputada pel PSC al Congrés, Lluïsa Lizárraga, aquest augment del nombre de beneficiaris constata l'esforç que fa el ministeri per millorar la gestió dels pagaments. Cal destacar, a més, que la modificació del Reial Decret que regula aquestes ajudes ha permès augmentar de manera significativa el nombre de joves que reben aquestes ajudes econòmiques. I, a més, s'estan a punt d'enllestir les proves de connexió automàtica entre el Ministeri i les entitats financeres de manera que les comprovacions del pagament del lloguer per part dels joves no allarguin l'atorgament de les ajudes.

La Renda Bàsica d'Emancipació és una mesura impulsada pel Govern espanyol que implica una ajuda directa de 210 euros mensuals, a rebre durant quatre anys, als joves d'entre 22 i 30 anys que vulguin accedir a un habitatge de lloguer i que tinguin uns ingressos que no superin els 22.000 euros anuals. L'ajuda també inclou el pagament de 120 euros per fer front al cost de l'aval i d'un préstec de 600 euros per la fiança. Des de l'entrada en vigor d'aquesta Renda Bàsica d'Emancipació, el Ministeri d'Habitatge ha ordenat pagaments per un valor de 331 milions d'euros. En aquest sentit, cal recordar que totst aquells joves que vulguin acollir-se a aquest ajut poden consultar el web http://www.alquilerjoven.es/.